Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Veterán Eric Staal sa upísal Floride, zahrá si s bratom Marcom

Na archívnej snímke Eric Staal. Foto: TASR/AP

Skúsený útočník nehral v minulej sezóne v profilige, nastúpil iba na päť zápasov v AHL za Iowu Wild a štartoval v kanadskom drese na ZOH v Pekingu.

Sunrise 21. októbra (TASR) - Kanadský hokejový veterán Eric Staal začne už svoju 18. sezónu v NHL. Tridsaťsedemročný center sa dohodol na ročnom kontrakte s Floridou Panthers, kde sa v jednom tíme stretne s mladším bratom Marcom.

Staal sa pripravoval s "pantermi" už počas prípravného kempu i v úvode novej sezóny, no klub dokázal vytvoriť miesto pre jeho zmluvu až po tom, ako zapísal na listinu zranených hráčov obrancu Aarona Ekblada. Skúsený útočník nehral v minulej sezóne v profilige, nastúpil iba na päť zápasov v AHL za Iowu Wild a štartoval v kanadskom drese na ZOH v Pekingu. Tréner Floridy Paul Maurice, ktorý ho viedol aj päť rokov v Caroline, však Staalovi dôveruje.

"Tohto chlapa ctí charakter, líderstvo, miluje tútu hru a je víťazný typ. Myslím si, že skvele zapasuje do nášho mladého tímu," povedal podľa AP Maurice. Staal ešte nenastúpi za Panthers v noci na sobotu vo floridskom derby proti Tampe Bay.

Eric Staal je člen prestížneho Triple Gold Clubu. Stanleyho pohár získal s Carolinou v roku 2006, o rok neskôr vybojoval s kanadskou reprezentáciou zlato na MS a v roku 2010 aj titul na ZOH. V NHL hral aj za Minnesotu, NY Rangers, Buffalo a Montreal.