Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Vettel tvrdí, že usporiadanie šampionátu v Katare je nesprávne

Na snímke nemecký pilot formuly 1 Sebastian Vettel z tímu Aston Martin počas tlačovej konferencie pred Veľkou cenou Abú Zabí, záverečnými pretekmi tohtoročného seriálu MS motoristickej F1 na okruhu Yas Marina v Spojených arabských emirátoch 17. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Športové federácie by podľa Vettela mali definovať morálny kódex a základné politické podmienky pre športové podujatia v danej krajine.

Abú Zabí 19. novembra (TASR) - Nemecký pretekár F1 Sebastian Vettel tvrdí, že usporiadanie futbalových MS v Katare nie je správne. Reagoval tak po vyjadreniach ambasádora svetového šampionátu Khalida Salmana, ktorý uviedol, že byť homosexuál je "poškodenie mysle".

Športové federácie by podľa Vettela mali definovať morálny kódex a základné politické podmienky pre športové podujatia v danej krajine. "Je to nehorázne. Keď niekto vyhlási takéto veci, jednoducho by sa do Kataru nemalo ísť. Celá športová federácia by mala povedať, že to nie je správne miesto pre šport," citovala štvornásobného majstra sveta agentúra DPA.

Výrok bývalého katarského futbalistu sa objavil v dokumente nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF. Salman neskôr tvrdil, že jeho poznámka bola vytrhnutá z kontextu.