Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Basketbalových vicemajstrov z Lučenca povedie Srb Boras

Na archívnej snímke z 5. januára 2022 Akia Pruitt (Lučenec) počas zápasu 17. kola Niké SBL v basketbale mužov Inter Bratislava - BKM Lučenec v Pezinku. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nadviazať na úspešný rok "pelikánov" nebude jednoduché, v Niké SBL sa im podarilo získať striebro a v Slovenskom pohári ich čaká obhajoba titulu.

Lučenec 29. júna (TASR) - Basketbalisti BKM Lučenec budú mať v nadchádzajúcom ročníku Niké Slovenskej basketbalovej ligy nového hlavného trénera. Američana Daniela Sokolovskeho vystrieda na lavičke 39-ročný Srb Marko Boras.

Pre nového kouča Lučenca to bude prvé angažmán mimo rodnej krajiny. Najskôr asistoval v OKK Belehrad, následne prebral taktovku v KK Slodes Belehrad. Za tri roky sa mu podaril nevídaný kúsok, klub vytiahol z tretej najvyššej súťaže až medzi elitu. "Našou prvou voľbou na hlavného trénera pre budúcu sezónu bol logicky Daniel Sokolovsky. Ponuku sme mu dali ešte v priebehu minulej sezóny. Po úspešnej sezóne mu postupne začali chodiť ponuky z lepších súťaži. Napriek tomu uvažoval nad opätovným príchodom do Lučenca. Potom prišla ponuka, ktorá sa nedala odmietnuť a jeho rozhodnutie chápeme. V budúcej sezóne bude pôsobiť v jednej z najlepších súťaží vo svete. Osvedčil sa nám model s mladým ambicióznym trénerom, preto sme sa rozhodli, že novým bude Marko Boras. Verím, že naše rozhodnutie bolo dobré, naši hráči budú v dobrých rukách a nadviažeme na výsledky z minulej sezóny," cituje prezidenta klubu Michala Matalu oficiálne facebookové konto BKM Lučenec.

Nadviazať na úspešný rok "pelikánov" nebude jednoduché, v Niké SBL sa im podarilo získať striebro a v Slovenskom pohári ich čaká obhajoba titulu. Boras zatiaľ môže počítať s tromi pokračujúcimi hráčmi, Lukášom Bolekom, Matejom Siládim a Jánom Zorvanom. "Teším sa, že prichádzam do Lučenca. Som pripravený a motivovaný tvrdo pracovať. Som si istý tým, že v spolupráci s vedením klubu a hráčmi dokážeme dosiahnuť v budúcom ročníku na niečo špeciálne. Keď som sledoval zápasy z predchádzajúcej sezóny, tak som si uvedomil, že Lučenec má skvelých fanúšikov a urobím všetko preto, aby zo stretnutí odchádzali šťastní. Je pred nami seriózna robota, poskladať družstvo. Som rád, že Slováci, ktorí sú srdcom klubu, s nami zostávajú," vyjadril sa nový kouč Lučenca.