Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Viceprezident Gorton o Slafkovskom: Pravdepodobne zostane s tímom

Tlačová konferencia a autogramiáda draftovaných mladých hokejistov do zámorskej NHL v Poprade na zimnom štadióne 26. júla 2022. Na snímke Juraj Slafkovský. Foto: TASR - Milan Kapusta

Juniorský šampionát sa uskutoční od 26. decembra do 5. januára v kanadských mestách Halifax a Moncton.

Montreal 8. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský pravdepodobne neposilní reprezentačný tím na MS hráčov do 20 rokov. Výkonný viceprezident Montrealu Canadiens Jeff Gorton povedal, že 18-ročný útočník pravdepodobne zostane s klubom NHL aj počas šampionátu.

"Zatiaľ sme ešte o ničom nerozhodli. Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sme povedali, že to vyriešime na poslednú chvíľu. Keby sme s ním zmenili plány, tak im to oznámime. Chápeme, že mužstvá neradi robia zmeny na poslednú chvíľu, ale pri Slafkovskom to určite privítajú," povedal Gorton pre lapresse.ca.

Juniorský šampionát sa uskutoční od 26. decembra do 5. januára v kanadských mestách Halifax a Moncton. Slovensko určite posilní obranca a tohtoročná draftová dvojka Šimon Nemec. Klub zámorskej AHL Utica Comets, v ktorom pôsobí od začiatku sezóny 2022/2023, to potvrdil v stredu cez svoje sociálne siete.