Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Bartečko v Košiciach hral a tvrdí: Lige by sme mali pomáhať

Na snímke Ľuboš Bartečko Foto: TASR/Oliver Ondráš

Útočník Ľuboš Bartečko a hlavný tréner Pavol Paukovček s asistentom Jurajom Halajom ešte pár hodín pred piatkovým zápasom v Košiciach nevedeli, či budú môcť byť súčasťou popradského tímu.

Poprad 30. januára (TASR) - Okolo klubu HK Poprad a útočníka Ľuboša Bartečka je v týchto dňoch horúco. Štart skúseného útočníka v piatkovom zápase 43. kola v Košiciach bol otázny, no napokon do východniarskeho derby nastúpil.

Útočník Ľuboš Bartečko a hlavný tréner Pavol Paukovček s asistentom Jurajom Halajom ešte pár hodín pred piatkovým zápasom v Košiciach nevedeli, či budú môcť byť súčasťou popradského tímu. Dôvodom bol trest od disciplinárky na základe neoprávneného štartu Bartečka v zápase 38. kola proti Dukle Trenčín. Napokon však všetci menovaní boli súčasťou popradského tímu aj v Košiciach, keďže vedenie Tipsport ligy im dalo na piatkový zápas zelenú. "Problémy, ktoré sú, musíme hodiť za hlavu akoby sa nás to netýkalo. Ani by sa nás to týkať nemalo. Až do poslednej chvíle sme nevedeli, či budem hrať a či budú tréneri na striedačke. Nakoniec prišiel papier, ktorý sme chceli a dovolili nám hrať. Inak to bol normálny zápas," poznamenal po zápase Ľuboš Bartečko.

Ako sa neskôr ukázalo, práve on bol hráčom, ktorý na zápas 38. kola proti Dukle Trenčín nastúpil neoprávnene. Trestom za tento priestupok bude odčítanie troch bodov popradskému tímu, no potrestaní mali byť aj tréneri Paukovček s Halajom, hráč Bartečko i vedúci mužstva Miroslav Turan. "Neviem, na základe čoho ma obvinili. Ja som podpísal zmluvu a ďalej som sa už nestaral. Dostal som zelenú, že môžem hrať a to bolo z mojej strany všetko. Zaregistrovať zmluvu už nebola moja starosť. Je to hanba Disciplinárnej komisie a pána Vrábela. Takéto veci sa neriešia nikde, iba na Slovensku. My sme neurobili nič zlé, za čo by sme mali pykať. Pro Hokej a vlastne ani SZĽH s tým nijaký problém nemajú. Jediný, kto s tým má problém, je pán Vrábel. Je to také Kocúrkovo," uviedol Bartečko rozčarovane. Skúseného útočníka mrzí vzniknutá situácia o to viac, že ešte pár dňami bol kapitánom na exhibičnom zápase, ktorý vedenie súťaže prezentovalo ako výbornú reklamu samotnej ligy. "My by sme mali pomáhať Tipsport lige a jej klubom, aby hráči mohli normálne fungovať a aby liga mala normálny chod. To, čo Pro Hokej a Lintner robia s ligou, je veľké plus. Potom príde jeden človek, ktorý si zmyslí robiť takéto veci. Skrátka, je to hanba," povedal Ľuboš Bartečko.



Na hre Popradčanov v piatkovom derby zápase v Košiciach bolo vidieť, že sa naozaj sústredili iba na samotný zápas a poriadne trápili favorita duelu. "Kamzíci" boli lídrovi súťaže vyrovnaným súperom, otočili z 1:0 na 1:2 a pretrhnutie 12-zápasovej víťaznej série domácich mali na dosah. V závere zápasu však tesný náskok neudržali a napokon podľahli po samostatných nájazdoch. "Pre nás je tento bod zlatý. Musím poďakovať chalanom, že odovzdali všetko a bojovali až do konca," pochválil Bartečko spoluhráčov.

Slová chvály adresoval svojim zverencom aj tréner Pavol Paukovček. "Chlapci vydali zo seba všetko a hrali poctivý hokej. My sa v prvom rade sústredíme na tréning, na zápas a nie na iné veci okolo nás. Nie je to jednoduché a chlapci zatiaľ skúsenosť nahrádzajú bojovnosťou. Otázne je, dokedy to s pätnástimi hráčmi vydržíme," poznamenal Paukovček narážajúc na skutočnosť, že popradský klub má zákaz realizovať prestupy a teda nájsť náhradu za hráčov, ktorí už z tímu odišli.