Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: PÁLFFY: Ledva sa dostať do štvrťfinále MS za našich čias nebolo

Na archívnej snímke slovenskí hokejoví reprezentanti Žigmund Pálffy (vľavo) a Miroslav Šatan (vpravo) pózujú v šatni s medailami po víťazstve v zápase o bronzovú medailu, v ktorom sa Slovensko stretlo s Českou republikou, 10. mája 2003 v Helsinkách. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenskí hokejisti by sa mali podľa Žigmunda Pálffyho na Majstrovstvách sveta spamätať.

Bratislava 7. mája (Teraz.sk) - Žigmund Pálffy uprednostnil pred poslednými dvomi zápasmi, ktoré hrali slovenskí hokejisti na Majstrovstvách sveta, Ligu majstrov. Pre bývalých hráčov je podľa neho náročné sledovať súčasnú situáciu Slovákov na Majstrovstvách sveta. "Vieme, aké odriekanie to bolo, aby sme sa dostali na vrchol," zdôraznil Pálffy.

"Neradi vidíme takéto niečo, že prehráme s Nórskom, ledva sa dostaneme do štvrťfinále. To u nás nebolo za našich časov," zhodnotil.

Zároveň dodal, že chalani by sa mali trochu spamätať. "Musia na sebe zapracovať, lebo vieme, že tam to psychicky nezvládajú. Je evidentné, že psychika im tam robí veľký problém," dodal bývalý slovenský reprezentant.

Na margo zmeny kapitána sa vyjadril, že nechápal krok, keď Kopeckého dali za kapitána a teraz nie je kapitán. "Takéto veci sa nestávali, tieto kroky vôbec nechápem," uzavrel Pálffy.

Celé vyjadrenie Žigmunda Pálffyho si pozrite tu: