Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Viktoria Plzeň je krok od postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov

Na snímke vystavená trofej pred žrebovaním skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 26. augusta 2021 v Istanbule. Foto: TASR/AP

Plzeň sa v play off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov stretne s FK Karabach.

Plzeň 10. augusta (TASR) - Futbalisti Viktorie Plzeň sú už iba krok od postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov. Účasťou medzi elitnou "smotánkou" by klub mohol získať viac ako 12 miliónov eur.

Po výhre na pôde Šeriffu Tiraspoľ 2:1 v prvom zápase zdolali "viktoriáni" moldavský klub rovnakým výsledkom aj v utorňajšej odvete 3. predkola na vlastnom štadióne. V 73. minúte nastúpil do stretnutia slovenský útočník René Dedič. Ďalší slovenský legionár Matej Trusa prišiel na ihrisko v 90. minúte.

"Tiraspoľ ukázal svoju silu. Boli rýchli a silní v situáciách jeden na jedného. Pomohli nám striedania a predovšetkým gól z rohu. Vybojovali sme si to," citoval portál iDNES.cz trénera Plzne Michala Bíleka. "V prvom polčase sme mali zápas pod kontrolou. V druhej polovici zápasu bol súper výrazne lepší. Dokázali sme prežiť ich tlak a veľké šance. Na druhý deň všetkých zaujíma aj tak len výsledok, povedal po zápase brankár Plzne Jindřich Staněk.

"Chcel by som úprimne pogratulovať Viktorii k postupu, ale rovnako aj svojmu tímu za výkon. Mohli sme sa ujať vedenia a zápas by sa tak určite vyvíjal inak. Bohužiaľ, sme naše šance nedokázali využiť," vyhlásil tréner zdolaného tímu Stjepan Tomas.

Plzeň sa v play off o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov stretne s FK Karabach. Azerbajdžanských tím dokázal po remíze 1:1 na domácej pôde triumfovať na ihrisku Ferencvárosu Budapešť 3:1. Posledné kvalifikačné kolo odštartuje zápasom v Baku, ktorý je na programe 17. augusta a odveta v Plzni sa uskutoční 23. augusta. Plzeňský klub sa už s Karabachom stretol v lete 2016, keď v treťom predkole Ligy majstrov dokázal cez azerbajdžanský tím postúpiť. V prípade neúspechu majú hráči "viktorky" už isté miesto v Európskej lige, ktorá odštartuje na jeseň.