Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

ViOn Zlaté Moravce prehral s AS Trenčín 2:3

Do druhého dejstva vstúpili Trenčania akoby pokropení živou vodou.

Zlaté Moravce 20. mája (TASR) - Chudobná návšteva v úvodnom dejstve veľa futbalovej krásy nevidela.

Po štvrťhodine hry Luhového center z pravej strany v poslednej chvíli stiahol pred nabiehajúcim Hodekom gólman hostí. Do vedenia išli domáci v 26. minúte kurióznym gólom Orávika, ktorý využil nedorozumenie v zadných radoch Trenčína a elegantným gólom prekonal Šemrineca. Po polhodine hry Mazan potiahol až k bránkovej čiare, spätnou prihrávkou vyzval Diaza, jeho strelu pozorný Kuciak kryl. V 34. minúte sa po Hruškovom centri v dobrej pozícii ocitol Luhový, z desiatich metrov však trestuhodne prestrelil. Skóre sa opäť menilo v 37. minúte, keď na Kuciakov výkop si nabehol Orávik a hlavou z hranice šestnástky upravil na 2:0. V závere prvého dejstva sa rútil sám na bránu striedajúci Brčák, ale zoči-voči gólmanovi hostí mieril tesne mimo.

Do druhého dejstva vstúpili Trenčania akoby pokropení živou vodou. V 59. minúte Hlohovský utešenou strelou z dvadsiatich metrov do šibenice nedal Kucuiakovi šancu a znížil na 1:2. O tri minúty bolo už vyrovnané, keď aktívny Hlohovský sa presadil cez Farkaša, ideálne uvoľnil Depetrisa, ktorý chladnokrvne od žrde prekonal Kuciaka. Domáci sa snažili vedenie strhnúť na svoju stranu, avšak dobrú Husárovu hlavičku Šemrinec kryl. V 70. minúte Orávik ponúkol tutovku Brčákovi, ten z dvoch krokov hlavičkoval vedľa. Dokonalý obrat skóre priniesla 83. minúta, keď na ideálny center Štyvara nabehol Mazan a strelou zblízka poslal Trenčín do vedenia. V závere si už hostia víťazstvo ustrážili a domov si odniesli všetky body.

ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 2:3 (2:0)

Hlasy po zápase:

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "My sa trápime celú jar. Dnes sme dali do kopy ledva dasiatich hráčov. Vyhrávali sme 2:0, Brčák išiel sám na bránu, keby premenil, možno by bolo rozhodnuté. Snažili sme sa, bojovali, ale na Trenčín to nestačilo. Veľmi nás poznačili odchody v zimnej prestávke, teraz musíme mužstvo vhodne doplniť."

Adrián Guľa, tréner Trenčína: " V úvodnom dejstve sme pustili súpera do dvojgólového vedenia. Som rád, že Hlohovský dvihol zástavu tohto mužstva. Vedeli sme, že aj za stavu 2:0 sa dá toto stretnutie otočiť. Sezónu sme uzavreli sympaticky, začo chlapcom gratulujem."

Góly: 26., 37. Orávik - 59. Hlohovský, 62. Depetris, 83. Mazan. Rozhodoval: Fajčík, ŽK: Candrák - Lobotka, 526 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Candrák, Farkaš (72. Pintér), Majerník, Husár - Hruška - Pilát, Kováč, Orávik, Hodek (53. Ondrejka) - Luhový (38. Brčák).

AS Trenčín: Šemrinec - Godál (46. Mazáň), Kleščík, Diakite, Holúbek - Lobotka - P. Mazan, Štefánik (38. Čôgley), Diaz (77. Štyvar), Hlohovský - Depetris.