Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ViOn Zlaté Moravce podpísal ročnú zmluvu s Vikrim

Na snímke hráči Zlatých Moraviec. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Hľadali sme náhradu za odchádzajúceho Alexandrosa Kyziridisa a typologicky sa nám páčila Egyho kreativita, útočná variabilita a hra jedna na jedna, uviedol generálny manažér.

Zlaté Moravce 10. augusta (TASR) - Indonézsky futbalista Egy Maulana Vikri v stredu podpísal ročný kontrakt s fortunaligovým klubom ViOn Zlaté Moravce. Jeho súčasťou je aj opcia na ďalšiu sezónu.

Vikri pôsobil v uplynulej sezóne v FK Senica, v ktorej dvakrát skóroval. Na Slovensko priletel v pondelok na obed. "Cestoval som 22 hodín, kým som prišiel do Zlatých Moraviec. Bolo to šialené," povedal pre oficiálnu stránku klubu. K Žitave sa presúval po trase Jakarta - Doha - Viedeň: "Po príchode na hotel ma čakal oddych. Stretol som sa aj s bývalým spoluhráčom zo Senice Giannisom Niarchosom, ktorý mi pomáha sa tu udomácniť. Tréner ma príjemne privítal. Prvý tréning po dlhej ceste bol náročný. Dohodli sme sa s trénerom, že absolvujem len jeho prvú časť. Poobede som už išiel plnú tréningovú jednotku."

Transfer Vikriho bol v rukách generálneho manažéra Mareka Ondrejku: "Hľadali sme náhradu za odchádzajúceho Alexandrosa Kyziridisa a typologicky sa nám páčila Egyho kreativita, útočná variabilita a hra jedna na jedna. Prišiel tu kvôli futbalu. Ale samozrejme aj marketing môže byť príjemný bonus."