Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Víťazi Australian Open dostanú 1,9 mil.eur, celková dotácia je 63 mil.

Bezpečnostní pracovníci stoja pred bránami Melbourne Parku, dejiska grandslamového turnaja Australian Openm v Melbourne. Foto: TASR/AP

Už len za účasť v hlavnej súťaži Australian Open dostane každý hráč takmer 68.000 eur, za postup do 2. kola je vypísaná odmena 101.000 eur.

Melbourne 29. decembra (TASR) - Tenisti na grandslamovom turnaji Australian Open 2023 (16.-29. januára) dostanú na odmenách rekordných takmer 49 miliónov eur, teda o 3,4 percenta viac ako v tohtoročnej edícii. Víťazi mužskej a ženskej dvojhry si odnesú šeky na 1,9 mil. eur. Celková dotácia austrálskych podujatí vrátane prípravných turnajov ako United Cup prvýkrát v histórii presiahne úroveň 63 miliónov eur.

"Pre pokračujúci úspech austrálskeho tenisového leta je rozhodujúce, aby sme poskytli silné a relevantné herné príležitosti a zabezpečili, že najlepší hráči na svete budú primerane odmenení. Zvýšili sme peňažné odmeny už od kvalifikácie, s výrazným nárastom v úvodných kolách. Tie významné pomáhajú hráčom investovať do ich vlastnej kariéry a v mnohých prípadoch sa pripraviť na úspech počas celého roka," povedal riaditeľ turnaja Craig Tiley podľa agentúry AFP.

Už len za účasť v hlavnej súťaži Australian Open dostane každý hráč takmer 68.000 eur, za postup do 2. kola je vypísaná odmena 101.000 eur.