Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Víťazná premiéra Setiena v Barce, Mallorca je nad pásmom zostupu

Na archívnej snímke tréner Quique Setién. Foto: TASR/AP

Na Mallorke sa domáci tím vytiahol proti Valencii, ktorú zdolal 4:1. O triumfe rozhodol už v prvom polčase, v ktorom si zabezpečil trojgólový náskok.

Barcelona 20. januára (TASR) - Nový tréner futbalistov FC Barcelona má za sebou vydarenú premiéru. Kormidelník Kataláncov Quique Setien mohol po zápase s Granadou 1:0 osláviť nielen triumf, ale aj návrat na čelo ligovej tabuľky.

V zápase do 76. minúty gól nepadol, no potom prišla pekná kombinačná akcia so zakončením Messiho, ktorý zariadil triumf favorita. Granada však hrala od 69. minúty bez vylúčeného obrancu Germana Sancheza. "Máme dobré pocity z hry, hrali sme solídne. Mali sme loptu pod kontrolou, no je pravda, že bolo ťažké sa presadiť, ale všeobecne sme hrali ako tím dobre," citovala agentúra DPA stredopoliara Sergia Busquetsa. "Každý tréner má svoj vlastný štýl a formu videnia futbalu, uvidíme, čo od nás Setien bude žiadať ďalej," dodal Busquets na adresu nového kouča.

Setien viedol mužstvo po prvý raz na tréningu v pondelok, v hre Barcelony videl pozitíva. "Videl som na tíme veľa vecí, ktoré chcem vidieť. Ale niektoré z nich som už videl proti Atleticu v španielskom Superpohári. Barca totiž už veľa rokov robí skvelé veci," povedal Setien. Katalánci majú v tabuľke na konte 43 bodov, rovnako aj druhý Real Madrid, ktorý však má horšie skóre.

Na Mallorke sa domáci tím vytiahol proti Valencii, ktorú zdolal 4:1. O triumfe rozhodol už v prvom polčase, v ktorom si zabezpečil trojgólový náskok. O dva presné zásahy sa postaral chorvátsky útočník Ante Budimir. Na zvrat už hostia nemali a to aj preto, že v 51. minúte musel ísť predčasne z ihriska stredopoliar Daniel Parejo. Ten sa vyfauloval práve na Budimirovi. Mallorca po víťazstve predbehla v tabuľke Celtu Vigo, ktorú odsunula na 18. miesto do pásma zostupu. "Tajomstvo víťazstva spočíva v tvrdej práci, pokračovaní a okolnostiach vo váš prospech tak, ako v tomto zápase," povedal tréner Mallorky Vicente Moreno. a dodal: "Toto nám umožňuje byť trochu pokojnejší v nasledujúcich týždňoch, ale musíme naďalej tvrdo pracovať."