Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vladimir Kličko: Šéf MOV slúži záujmom a farbám Ruska

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach hovorí na zasadnutí výkonnej rady MOV 28. marca 2023 v Lausanne. Foto: TASR - AP

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári minulého roka patrí Vladimir Kličko vo svojej vlasti medzi najväčších kritikov Bacha, pripomenula agentúra DPA.

Kyjev 29. marca (TASR) — Niekdajší svetový šampión v boxerskej ťažkej váhe Vladimir Kličko kritizoval rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Ten odporučil návrat ruských a bieloruských športovcov na medzinárodné športoviská ako jednotlivcov pod neutrálnou vlajkou a bez prepojenia na armádu.

"Toto rozhodnutie poškvrňuje olympijského ducha a je ako táto vojna - nezmysel," napísal 47-ročný Kličko na sociálnej sieti Twitter. Mladší brat starostu ukrajinskej metropoly Kyjev Vitalija priložil k svojmu príspevku aj fotografiu z OH v Atlante z roku 1996, ktorá ho zachytáva so zlatou medailou na krku.

Kličko ďalej obvinil prezidenta MOV Thomasa Bacha, že slúži "záujmom a farbám Ruska". Odporúčanie návratu Rusov a Bielorusov do medzinárodných súťaží pod neutrálnou vlajkou označil za "nesprávnu vlajku".

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári minulého roka patrí Vladimir Kličko vo svojej vlasti medzi najväčších kritikov Bacha, pripomenula agentúra DPA.

Na základe utorkového rozhodnutia MOV majú zostať športovci i športové tímy z Ruska a Bieloruska s väzbami na armády a bezpečnostné orgány svojich krajín naďalej vylúčení z medzinárodných športových súťaží. Bach však zdôraznil, že konečné rozhodnutie o účasti športovcov z Ruska a Bieloruska na OH 2024 v Paríži padne až neskôr.