Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Vlasko bude aj naďalej hrať za Trnavu, v tíme sú aj Čurma a Iván

Na archívnej snímke zo 4. októbra 2014 vpravo hráč Trnavy Ján Vlasko a hráč Dunajskej Stredy Mário Tóth v zápase 13. kola jesennej časti Fortuna ligy FC Spartak Trnava-FK DAC 1904 Dunajská Streda v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Treťou posilou Spartaka pred novou sezónou sa stal Alex Iván. Rýchlonohý krídelník má na svojom konte 67 ligových štartov, v ktorých si pripísal sedem gólov.

Trnava 11. júna (TASR) - Ofenzívny stredopoliar Ján Vlasko bude pokračovať vo futbalovom klube Spartak Trnava. Do tímu sa vrátil pred začiatkom uplynulej sezóny a na jej konci mu vypršala ročná zmluva.

"Počas jesennej časti bol kritizovaný za nevýrazné výkony. Na Jana sú vyššie nároky, pretože je to kreatívny futbalista, ktorý dokáže byť rozdielovým hráčom a takým bol aj v minulosti. V klube sme vyhodnocovali jeho výkonnosť a počas jari dokázal, že môže byť platný aj do ďalšieho ročníka. Preto sme sa zhodli, že mu ponúkneme zmluvu aj na ďalšiu sezónu. Hráči ako Vlasko sa ťažko hľadajú a po odchode Iglesiasa nám v mužstve podobný typ chýba. Verím, že bude prínosom a bude patriť medzi kľúčových hráčov," uviedol pre klubový web jeho riaditeľ Milan Cuninka.

Trnavčania sa posilnili aj na pravom kraji obrany, dvojročnú zmluvu podpísal 25-ročný Matej Čurma. Je odchovancom ružomberského futbalu, kde strávil celú svoju doterajšiu ligovú kariéru. "Som veľmi rád, že som sa dohodol práve s Trnavou, je to veľký klub s históriou. Sú tu skvelé podmienky, pekný štadión, ambiciózny tréner, kvalitný káder a nesmiem zabudnúť na skvelých fanúšikov, ktorých poznám z môjho pôsobenia v Ružomberku. Verím, že je to správne rozhodnutie a je to krok vpred. Teším sa na prvý zápas, verím, že s fanúšikmi na tribúnach," povedal Čurma.

Treťou posilou Spartaka pred novou sezónou sa stal Alex Iván. Rýchlonohý krídelník má na svojom konte 67 ligových štartov, v ktorých si pripísal sedem gólov. V predchádzajúcej sezóne odohral za Sereď 28 zápasov. "Teším sa, že budem obliekať dres Spartaka a som veľmi vďačný za ponuku, ktorú som dostal. Po sezónach v Seredi to beriem ako krok vpred v mojej kariére. Som rád, že si ma vybral tréner Michal Gašparík, ktorý mi volal. Má kvalitný káder a bude tam silná konkurencia, ktorej sa však nebojím, musím aj v tréningu či v zápase ukázať to najlepšie zo seba. Hral som najskôr na ľavej strane, ale neskôr na pravom krídle, kde sa cítim najlepšie. Aj v Trnave by som chcel dokázať, že viem strieľať góly, prihrávať na ne, aby som sa mohol po zápasoch tešiť s fanúšikmi z víťazstva."