Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Boris Vlha sa na čísla nesústredí: Budeme sa na ne pozerať až po ZOH

Na archívnej snímke zo 6. marca 2021 slovenská lyžiarka Petra Vlhová a brat Boris Vlha v cieli 2. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej. Foto: TASR - Martin Baumann

Vlhová bude pri neúčasti líderky celkového poradia najväčšou favoritkou stredajšieho slalomu, konfrontácii s Mikaelou Shiffrinovou zabránil koronavírus Američanky.

Lienz 28. decembra (TASR) - Boris Vlha po utorňajších pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome uviedol, že nastavenie v tíme Vlha sa nemení. Jeho sestra Petra po druhom mieste stiahla náskok Američanky Mikaely Shiffrinovej na čele celkového poradia, ale týmito číslami sa chcú zaoberať až po ZOH v Pekingu.

Vlha mal po druhom mieste svojej sestry v rakúskom Lienzi veľkú radosť. "Náš cieľ bol zlepšiť sa túto sezónu v obráku. Teraz sme vynechali nejaké preteky, dlhšie sme pauzovali a testovali sme nejaké nové lyže. Petra konečne ukázala jazdu, aj keď tam boli chyby. Ale sme spokojní a ideme si za svojím cieľom," uviedol pre TASR.


Brat slovenskej lyžiarky veril, že sa jeho sestra dostane v obráku na lepšie pozície ako vlani. "Vedeli sme, že to príde, lebo sa oproti vlaňajšku zlepšila a to chce len čas."

Vlhová bude pri neúčasti líderky celkového poradia najväčšou favoritkou stredajšieho slalomu, konfrontácii s Mikaelou Shiffrinovou zabránil koronavírus Američanky. "Nepripúšťame si to. Ale teraz má formu tak uvidíme, čo nám to prinesie."
Američanka Mikaela Shiffrinová počas 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi 21. novembra 2021, foto z archívu.
Foto: TASR/AP

Vlha zdôraznil, že ciele tímu sa pri neúčasti Shiffrinovej nemenia: "My máme nejaký cieľ. Uvidíme po olympiáde, ako to bude nastavené. Po ZOH je ešte veľa pretekov a môže sa to vyvŕbiť akokoľvek. Uvidíme, kde budeme po ZOH."


Tomu, aby sa v tíme Vlhovej nestala rovnaká situácia u Shiffrinovej, sa podľa Vlhu nedá zabrániť: "Je to ruská ruleta, stále čakáme, ako dopadnú výsledky. V Courcheveli to trochu prasklo, tu v Rakúsku je lepšia bublina, vo Francúzsku to nebolo až také a dalo sa to čakať. Takže naše opatrenia sú rúška a umývať si ruky."

V Lienzi sa v stredu ešte oteplí, čo slovenskej lyžiarke nevyhovuje. Ale trať je pripravená dobre a mala by vydržať: "Je naozaj veľmi dobrá a ak nebude plus 30, tak to bude dobré," uzavrel Vlha.

vyslaný redaktor TASR