Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vlhová bojuje ďalej, hoci zimy už má „plné zuby“

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová reaguje v cieli finálového zjazdu Svetového pohára vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel 16. marca 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Shiffrinová má v celkovom poradí SP pred záverečnými tromi súťažami náskok 156 bodov. Obhajkyňa veľkého glóbusu na ňu v zjazde stratila 78 stotín sekundy.

Courchevel/Meribel 16. marca (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bola po finálovom zjazde Svetového pohára spokojná napriek tomu, že skončila na nebodovanom 16. mieste. Jej cieľom bolo zlepšiť sa oproti tréningovým jazdám a ten splnila. Stredajšie preteky vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel vyhrala jej veľká rivalka Mikaela Shiffrinová, Slovenka pogratulovala Američanke ihneď v cieľovom priestore.

Prečítajte si aj: Vlhová obsadila v zjazde 16. miesto: Som so sebou spokojná

Shiffrinová má v celkovom poradí SP pred záverečnými tromi súťažami náskok 156 bodov. Obhajkyňa veľkého glóbusu na ňu v zjazde stratila 78 stotín sekundy. "Ja som sama so sebou spokojná, lebo som urobila to, čo som chcela urobiť. Chcela som sa zlepšiť každou jazdou, i keď je z toho 16. miesto. Ale niekedy to takto je. Je pravda, že rozstupy boli veľmi malé a 78 stotín niekedy stačí na druhé miesto. Ale každé preteky sú iné. Bojujeme ďalej, ja si to chcem užiť a dať to toho všetko aj v nasledujúcich dňoch. Uvidíme, ako to dopadne," povedala Slovenka pre TASR.
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová po finálovom zjazde Svetového pohára vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel 16. marca 2022.
Foto: TASR/AP

Vlhová bola po dojazde usmiata, pôsobila veľmi uvoľnene: "Ja som uvoľnená v podstate od Lenzerheide. Povedala som si, že sa budem snažiť ísť na maximum a neriešiť, kde som vo SP. Myslím si, že je zbytočné koncentrovať sa, kde som, a byť pod stresom. Je to len glóbus a pomáha mi, že si to užívam. Robím, čo ma baví, a niekedy to vyjde a niekedy nie."

Svojej súperke pogratulovala ihneď po dojazde do cieľa. Shiffrinová sa medzitým vyobjímala aj so svojím priateľom Aleksandrom Aamodtom Kildem, ktorý získal malý glóbus za zjazd. "Ja som s ňou bola hneď a pogratulovala som jej. Vyhrať zjazd nie je jednoduché a zvlášť, keď sa koncentruje na iné disciplíny. Ale podala úžasný výkon a právom jej to patrí," dodala Vlhová.
Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa teší z víťazstva vo finálovom zjazde Svetového pohára vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel 16. marca 2022.
Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenská reprezentantka už viackrát uviedla, že nemá rada veľké teplo. V Courcheveli bolo v stredu na obed trinásť stupňov Celzia a svietilo slnko. Pred redaktora TASR predstúpila v krátkom tričku a na otázku, kedy v takomto oblečení dávala predtým rozhovor v cieli, s úsmevom odpovedala: "Neviem, kedy naposledy, ale teplo je tu veľké. Bojujem s tým, ale takto to je. Je to možno lepšie ako mínus 20, lebo zimy už mám plné zuby. Takže má to výhody a nevýhody."