Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vlhová je v úvodnej jazde sezóny priebežne šiesta

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas prvého kola obrovského slalomu, ktorým odštartovala nová sezóna Svetového pohára alpských lyžiarok na ľadovci Rettenbach v rakúskom Söldene v sobotu 23. októbra 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Pomerne veľa, až 25 stotín, stratila už v úvode, kde nemohla naplno uplatniť svoju silu a agresivitu, to sa jej čiastočne podarilo až v druhej časti svahu.

Sölden 23. októbra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vstúpila v sobotu do novej sezóny Svetového pohára šiestym miestom po prvom kole obrovského slalomu. V rakúskom Söldene viedla Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, celková víťazka SP strácala 81 stotín sekundy. S číslom 17 ju na piatu pozíciu odsunula domáca Stephanie Brunnerová a na šieste s 23-kou Kanaďanka Valerie Grenierová. Druhé kolo bolo na programe od 13.15 h.

Preteky odštartovali za optimálnych slnečných podmienok a na trati, ktorú americký tréner "našil" na čistý a vyvážený štýl svojej zverenky Mikaely Shiffrinovej. A najúspešnejšia pretekárka epochy s číslom jeden naozaj určila súťažné parametre, išla bez viditeľného zaváhania, kým nasledujúce talianske súperky robili chyby a víťazka malého glóbusu Marta Bassinová dokonca vypadla. Až Gutová-Behramiová, ktorá tiež vyznáva čistotu techniky, šla so Shiffrinovou takmer identickú jazdu na oboch medzičasoch, v cieli mala 2 stotiny navrch.

Petra Vlhová vyrazila so sedmičkou na kombinéze a spravila v prejazde do strmej časti chybu, ktorú však bleskovo skorigovala. Pomerne veľa, až 25 stotín, stratila už v úvode, kde nemohla naplno uplatniť svoju silu a agresivitu, to sa jej čiastočne podarilo až v druhej časti svahu. Na priebežné pódium to však nestačilo. "Na začiatok to nebolo zlé, mala som na niektorých úsekoch problémy s rovnováhou, dávalo ma to dopredu-dozadu. Musím si na to dať v druhom kole pozor. Trať bola postavená dobre, je pekná, podmienky sú fajn, až na zmena slnka a tieňa. Keď prechádzame slnka do tieňa, musíme sa nejaké dve sekundy prispôsobovať, lebo to ideme v podstate naslepo. Dúfam, že v druhej jazde to už bude celé na slnku a ja sa budem snažiť moju pozíciu vylepšiť," povedala v cieľových priestoroch do kamier RTVS Vlhová, ktorá mala pódium vo výhľade 27 stotín.

Vlani bola Vlhová v Söldene po prvom kole desiata, zlepšený výkon v druhom kole jej napokon vyniesol tretie miesto. Šancu na zlepšenie má aj tentoraz. "Uvidíme," reagovala slovenská lyžiarka.