Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vlhová po 1. kole slalomu tretia, na čele Shiffrinová

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v prvom kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Záhrebe 4. januára 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

V chorvátskom Záhrebe viedla po odjazdení elitnej pätnástky s náskokom 23 stotín Američanka Mikaela Shiffrinová.

Záhreb 4. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila po prvom kole stredajšieho slalomu Svetového pohára na treťom mieste. V chorvátskom Záhrebe viedla po odjazdení elitnej pätnástky s náskokom 23 stotín Američanka Mikaela Shiffrinová. Vlhová za ňou zaostala o 55 stotín. Na druhej priečke figurovala Švédka Anna Swennová-Larssonová.

Pretekárky štartovali v 1. kole z nižšieho miesta a trať bola kratšia ako v uplynulých rokoch. Vlhová išla ako druhá a po druhom medzičase mala vyše sekundový náskok pred Slovinkou Anou Bucikovou. Po výjazde zo strminy sa však nevyhla chybám a jej čas napokon stačil na tretiu priečku. Shiffrinová, ktorá vyhrala uplynulé štyri preteky SP, zvládla aj problémové bránky v dolnej časti a dostala sa pred Swennovú-Larsonovú. Nástrahy trate nezvládli Nemka Lena Dürrová, Američanka Paula Moltzanová ani Češka Martina Dubovská, ktorá hneď v prvej bránke chytila "špicara".