Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FOTO: Petra Vlhová pokrstila v Jasnej svoju autobiografiu

Na snímke Petra Vlhová pri podpisovaní autobiografickej knihy. Jasná 28. októbra 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

Dvadsaťšesťročná obhajkyňa celkového prvenstva vo Svetovom pohári si na krst odskočila domov po treťom mieste v úvodnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene.

Jasná 28. októbra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová pokrstila vo štvrtok v Jasnej svoju autobiografiu "Petra". Publikácia s podtitulom "Moja cesta k veľkému glóbusu" vyjde v polovici novembra vo vydavateľstve Petit Press a nachádzajú sa v nej obrázky z rodinného albumu doplnené o fotografie z Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR).

Dvadsaťšesťročná obhajkyňa celkového prvenstva vo Svetovom pohári si na krst odskočila domov po treťom mieste v úvodnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene. "Mám dojem, že ľudí zaujíma, aký život žijem a aká som v skutočnosti. Chcela som, aby fanúšikovia videli, že som obyčajná baba s veľkými snami. Zamýšľala som sa nad tým, či v knihe budem úprimná. Napokon som nemala žiadnu brzdu a povedala som veci, o ktorých som ešte nikdy nehovorila," povedala Vlhová pre portál sportnet.sme.sk.

O slovenskej lyžiarke rozprávajú v autobiografii aj jej najbližší, členovia tímu či bývalí tréneri: "Som rada, že v knihe rozprávajú aj iní ľudia. Keby mala byť celá kniha len o mne, taká klasická autobiografia, nemala by som na ňu toľko času a najmä by nebola taká, aká je teraz. Dali sme do toho maximum, aby sa ľuďom páčila. Keď sa teraz pozriem na veľký glóbus, zjaví sa mi všetko, čo som preň musela obetovať. Spomeniem si na radosť, bolesť i plač. Trofej je sama osebe veľká a ťažká. Je nádherná, ale pre mňa má omnoho hlbší význam."