Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Vlhová sa na MS predstaví iba v slalome a obrovskom slalome

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová reaguje v cieli 2. kola slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v českom Špindlerovom Mlyne 28. januára 2023. Vlhová obsadila v sobotnom slalome štvrté miesto. Foto: TASR - Martin Baumann

Na šampionáte sa nepredstaví Martin Bendik, ktorého zastavilo zranenie.

Bratislava 3. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa na majstrovstvách sveta vo Francúzsku predstaví iba v slalome a obrovskom slalome. Pôvodne plánovala štartovať aj v kombinácii a super-G, obe disciplíny však vynechá. TASR o tom informoval Ski Team Vlha. Na šampionáte sa nepredstaví Martin Bendik, ktorého zastavilo zranenie.

Po nedávnom slalomovom podujatí v Špindlerovom Mlyne sa Vlhová chystala aj na rýchlostnú disciplínu a kombináciu, no zdôraznila, že v tejto sezóne veľa rýchlostných pretekov neabsolvovala a preto nemá žiadne očakávania. Tím nakoniec prijal rozhodnutie a program slovenskej lyžiarky upravil. "Vzhľadom na zdravotné obmedzenia a komplikácie v predchádzajúcich týždňoch, pre ktoré sa nám nepodarilo plnohodnotne trénovať rýchlostné disciplíny, sme sa rozhodli upraviť Petrin súťažný program na majstrovstvách sveta v Meribeli. V pretekoch alpskej kombinácie a super-G štartovať nebudeme a takto získaný čas využijeme na dotrénovanie kondičných a technických aspektov výkonu, aby sme boli plne pripravení na pre nás najdôležitejšie disciplíny - obrovský slalom a slalom," uviedol tréner Mauro Pini.

Ku zmene prišlo aj v nominácii mužov. Mediálna manažérka Zväzu slovenského lyžovania (ZSL) Andrea Rybárová pre TASR potvrdila, že Martin Bendik sa na tréningu zranil a šampionát vynechá. MS v strediskách Courchevel a Meribel sa uskutočnia od 6. do 19. februára, po zmenách v tímoch nebude mať slovenské lyžovanie vo Francúzsku počas prvého týždňa zastúpenie.