Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

ÚŽASNÁ SPRÁVA: Vlhová zvíťazila aj v druhom slalome sezóny v Levi

Slovenka Petra Vlhová sa teší z triumfu v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021. Foto: TASR/AP
Slovenka Petra Vlhová (druhá vľavo) a Nemka Lena Dürrová sa objímajú po 2. kole slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Na čele priebežného hodnotenia SP majú Vlhová so Shiffrinovou zhodne 260 bodov.

Levi 21. novembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vyhrala v nedeľu aj druhý slalom novej sezóny Svetového pohára. Vo fínskom Levi zdolala o 47 stotín spolufavoritku Mikaelu Shiffrinovú z USA a zopakovala triumf zo soboty. Tretia skončila Lena Dürrová z Nemecka (+0,78 s).

Vlhová vo fínskom stredisku vyhrala celkovo už päťkrát a štvrtýkrát za sebou. Získala už svoj 22. triumf vo SP v kariére, na konte má spolu 47 pódiových umiestnení. Štrnásťkrát bola druhá a jedenásťkrát tretia. V Levi triumovala aj v roku 2017 a dvakrát vlani. V roku 2016 obsadila tretie miesto a v roku 2018 skončila druhá.
Američanka Mikaela Shiffrinová reaguje v cieli 2. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Slovenka išla na rytmickej trati takmer bezchybne v oboch jazdách a tak ako v sobotu mala v prvom i druhom kole najlepšie časy. Po prvom kole viedla o osemnásť stotín pred americkou rivalkou Shiffrinovou, priebežne tretia bola Švajčiarka Michelle Gisinová (+0,36). Shiffrinovej druhé kolo veľmi nevyšlo, mala až šiesty najlepší čas, ale nestratila veľa a druhé miesto si uhájila. Postavenie na pódiu bolo rovnaké ako v sobotu, po nedeľných pretekoch mohla byť spokojná aj Martina Dubovská. Slovenská lyžiarka reprezentujúca Českú republiku dosiahla svoj najlepší výsledok v SP v kariére, skončila šiesta.

Po pretekoch mala Vlhová opäť milú povinnosť nakŕmiť soba a dať mu meno, túto tradíciu zaviedli pre víťazky v Levi v roku 2013. "Zatiaľ neviem, aké mu dám meno, ale rozmýšľam, že si už asi budem musieť založiť sobiu farmu," smiala sa obhajkyňa veľkého glóbusu tesne po pretekoch pre Eurosport.
Slovenka Petra Vlhová počas 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021. V Levi sa koná cez víkend prvý a druhý slalom sezóny.
Foto: TASR/AP

Na čele priebežného hodnotenia SP majú Vlhová so Shiffrinovou zhodne 260 bodov. "Milujem Levi, mám to tu veľmi rada. Bol to veľký boj, ale dokázala som to. Chcem sa poďakovať trénerovi, celému tímu i rodine, lebo bez nich by som to nedokázala. Som naozaj veľmi šťastná," vyznala sa Vlhová.

Seriál SP sa teraz presunie do zámoria. V americkom Killingtone je v sobotu 27. novembra na programe obrovský slalom, o deň neskôr slalom. "Teraz sa teším na oddych. V utorok pôjdem opäť lyžovať a potom ideme do USA. Uvidíme, ako to pôjde ďalej," citoval Vlhovú portál skiweltcup.tv.
Slovenka Petra Vlhová kŕmi sobie mláďa po triumfe v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021. Vlhová vyhrala v Levi oba víkendové slalomy rovnako ako vlani.
Foto: TASR/AP

výsledky nedeľného slalomu v Levi:


1. Petra VLHOVÁ (SR) 1:45,22 min,
2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,47 s,
3. Lena Dürrová (Nem.) +0,78,
4. Wendy Holdenerová +0,97,
5. Michelle Gisinová (obe Švaj.) +1,24,
6. Martina Dubovská (ČR) +1,40,
7. Ana Buciková (Slov.) +1,46,
8. Katharina Liensbergerová +1,46,
9. Katharina Truppeová +1,66, 10. Katharina Huberová (všetky Rak.) +1,77


celkové poradie SP v slalome:
1. VLHOVÁ 200,
2. Shiffrinová 160,
3. Dürrová 120,
4. Holdenerová 86,
5. Gisinová 77,
6. Liensbergerová 72


celkové poradie SP:
1. VLHOVÁ 200 a Shiffrinová po 260 b,
3. Andreja Slokarová (Slov.) 184,
4. Dürrová 156,
5. Thea Louise Stjernesundová (Nór.) 140,
6. Liensbergerová 137

Slovinka Ana Buciková sa teší v cieli 2. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Vlhová v 1. kole slalomu na čele o 0,18 sekúnd pred Shiffrinovou

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po 1. kole usadila na čele nedeľného slalomu Svetového pohára. Vo fínskom Levi viedla o osemnásť stotín sekundy pred americkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou. Priebežne tretia bola Švajčiarka Michelle Gisinová s odstupom 0,36 s.
Američanka Mikaela Shiffrinová počas 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

V slnečnom počasí vyštartovala obhajkyňa veľkého glóbusu s číslom 7. Ihneď po štarte bola v zelených číslach, náskok na dovtedy vedúcu Shiffrinovú zvýšila v strmej časti trate. Americká spolufavoritka vyrazila na trať ako prvá. Iba jednu stotinu stratila na tretiu Gisinovú Švédka Swennová Larssonová, prvé kolo nevyšlo Slovinke Andreji Slokarovej. Tretia najlepšia pretekárka sobotného slalomu urobila pred nájazdom do strminy veľkú chybu a na líderku stratila 1,60 s.
Američanka Mikaela Shiffrinová pred štartom 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok vo fínskom Levi v nedeľu 21. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

"Podmienky sú dnes iné, sneh je trochu tvrdší ako včera. Najprv som sa necítila pohodlne, ale napriek tomu som v strmine išla na plný plyn. Keď sa pozriem na čas, môžem byť len veľmi spokojná. Potvrdiť včerajší výkon nie je jednoduché. Dnes je nový deň, nové preteky, musím zostať koncentrovaná," citoval Vlhovú portál skiweltcup.tv.