Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Vlhová po tréningu s pozitívnymi Švajčiarkami dúfa v negatívny test

Na snímke slovenská lyžiarka Pera Vlhová v prvom kole slalomu žien Setového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Lienzi v stredu 29. decembra 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenská lyžiarka pricestovala do Chorvátska v dobrej nálade po predchádzajúcom triumfe v Lienzi.

Záhreb 3. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bude v utorok v Záhrebe obhajovať triumf v slalome Svetového pohára. V chorvátskej metropole zvíťazila v predchádzajúcich dvoch súťažiach a v prípade úspechu by ju korunovali za Snehovú kráľovnú tretí rok za sebou. V dejisku pretekov však slovenskú reprezentantku zastihla nepríjemná správa o pozitívnych Švajčiarkach, s ktorými trénovala.


Na štart sa v utorok nepostavia Camille Rastová, Aline Daniothová a Melanie Meillardová. Všetky tri mali pozitívny test na koronavírus. "Ja a môj tím sa snažíme chrániť. Bola som mimochodom so všetkými tromi na tréningu, ale zrejme sa tomu nedá vyhnúť. Dúfam, že budeme negatívni," uviedla Vlhová v Záhrebe pre slovenských novinárov.



Slovenská lyžiarka pricestovala do Chorvátska v dobrej nálade po predchádzajúcom triumfe v Lienzi: "Do nového roka som vstupovala s dobrými pocitmi, lebo som vyhrala predchádzajúce preteky. Na Silvestra sme boli na večeri s rodinou a tímom a potom sme išli na izbu a išli sme spať. Polnoc som vnímala len trochu, už som takmer spala."

V Záhrebe si slalomovú trať vyskúša až v deň pretekov, v pondelok nepustili organizátori na trať žiadnu pretekárku. "Neboli sme tam ešte, lebo je veľmi teplo. Oddychovala som, lebo sme predtým tri dni trénovali," uviedla Vlhová.



Cez deň bolo v Záhrebe okolo 15 stupňov Celzia a podobné počasie má vládnuť aj v utorok. "Snažím sa prispôsobiť podmienkam, ale je teplo, neviem, aká je trať. Uvidím zajtra. Ale musíme sa čo najlepšie prispôsobiť," povedala Vlhová, ktorú čaká jeden z najdlhších slalomov v seriáli SP: "Mne to vyhovuje, lebo tento slalom je technickejší. Potvrdila som, že mi to tu sedí."



/vyslaný redaktor TASR Michal Runák/