Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Vlhovej vyšiel risk v druhom kole: Snažila som sa púšťať lyže

Na snímke slovenská lyžiarka Pera Vlhová v cieli po druhom kole obrovského slalomu Setového pohára žien v alpskom lyžovaní v rakúskom Lienzi v utorok 28. decembra 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Po prvom kole sa slovenská pretekárka posťažovala na zhoršenú viditeľnosť, v tom druhom išla tiež po celý čas v tieni.

Lienz 28. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si napravila chuť po predchádzajúcich súťažiach Svetového pohára v obrovskom slalome. Vo francúzskom Courcheveli obsadila minulý týždeň štvrté a piate miesto, v rakúskom Lienzi skončila druhá. Stalo sa tak zásluhou zlepšeného výkonu v druhom kole, hoci bolo teplejšie počasie, ktoré nemá rada.
Na snímke uprostred slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Lienzi na druhom mieste v utorok 28. decembra 2021. vľavo víťazná Francúzka Tessa Worleyová a vpravo tretia Švédka Sara Hectorová.
Foto: TASR - Martin Baumann

V utorňajšom "obráku" ju zdolala jedine víťazná Francúzka Tessa Worleyová o 30 stotín sekundy. "Veľmi som sa tešila, lebo sa mi konečne podarilo získať pódium. Druhá jazda bola oveľa lepšia, snažila som sa riskovať a ísť naplno," uviedla Vlhová pre TASR.



Po prvom kole sa slovenská pretekárka posťažovala na zhoršenú viditeľnosť, v tom druhom išla tiež po celý čas v tieni: "Nebola to ani sťažnosť, skôr som zhodnotila situáciu. Ale podmienky mal každý rovnaké. Ja som sa tomu možno až tak dobre neprispôsobila ako ostatné pretekárky. Išla som celý čas v tieni, ale snažila som sa púšťať lyže a riskovať."
Na snímke slovenská lyžiarka Pera Vlhová v cieli po druhom kole obrovského slalomu Setového pohára žien v alpskom lyžovaní v rakúskom Lienzi v utorok 28. decembra 2021.
Foto: TASR - Martin Baumann

Neprospelo jej ani počasie, v rakúskom stredisku sa po prvom kole výrazne oteplilo: "Na mojom tele to je cítiť. Je mi teplo a to ja nemám rada. Moje telo vtedy nie je také nabudené. Takže som sa snažila po celý čas držať v tieni."



Vlhová uviedla, že sa oproti dvom vystúpeniam v Courcheveli cítila lepšie, ale porovnávať podmienky nechcela: "Každé preteky sú iné, takže porovnávať Courchevel s týmto nejde, ale snažila som sa eliminovať chyby a ísť sem s lepším pocitom. Som rada, že som na pódiu."

V stredu čaká Vlhovú slalom (10.00/13.00), budú to štvrté preteky v tejto disciplíne v prebiehajúcej sezóne. Dvakrát v nich zvíťazila, raz bola druhá. "Darí sa mi, ale zajtra je nový deň a uvidíme," dodala 26-ročná Slovenka, ktorej najväčšia rivalka Mikaela Shiffrinová z USA v Lienzi neštartuje pre pozitívny test na koronavírus.


vyslaný redaktor TASR Michal Runák