Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Vlhovú čaká tohtosezónna premiéra v zjazde

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v prvom kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Záhrebe 4. januára 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa asistenta trénera Mateja Gemzu sa Petra Vlhová cíti dobre.

Zauchensee 14. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová absolvuje v sobotu prvý štart v rýchlostných disciplínach v tejto sezóne Svetového pohára. V rakúskom Zauchensee je o 10.45 h na programe zjazd, v ktorého dvoch tréningoch zaostala Vlhová za najrýchlejšími pretekárkami o 3,51 a 2,87 sekundy.

"Cíti sa v pohode, sneh je dobrý. Samozrejme, trošku trvá aklimatizácia na dlhšie lyže a dlhšie oblúky, preto sú aj tie straty vyššie. Neberieme to tragicky, deň za dňom sa zlepšuje, uvidíme, čo bude v sobotu," povedal asistent trénera Matej Gemza vo videu Zväzu slovenského lyžovania (ZSL).

Už istá držiteľka malého glóbusu za slalom vyštartuje s číslom 6. V celkovom poradí prestížneho seriálu ako obhajkyňa veľkého glóbusu zaostáva iba o 55 bodov za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá nefiguruje v štartovej listine zjazdu. "Tlak nie je, ibaže by si ho vytvárala sama. V technických disciplínach tlačíme viac, toto je pre ňu také oddychové," dodal Gemza.