Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vo finále MS na 500 m 4 slovenské lode, Vlček s Tarrom víťazne

Slovenský dvojkajak v zložení Erik Vlček (vpredu), Juraj Tarr (vzadu) sa na MS v rýchlostnej kanoistike v nemeckom Duisburgu prebojoval do nedeľňajšieho A-finále K2 na 500 m. Vlček s Tarrom vyhrali druhé semifinále a potvrdili dobrú formu z kilometra. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vlček s Tarrom na päťstovke nadviazali na úspešné vystúpenie z kilometra.

Duisburg 30. augusta (TASR) - Slovenský dvojkajak v zložení Erik Vlček, Juraj Tarr, kajakár Peter Gelle i singlkanoista Rastislav Kohút sa na MS v Duisburgu prebojovali do nedeľňajšieho A-finále na 500 m.

Vlček s Tarrom vyhrali druhé semifinále pred Portugalčanmi. Gelle skončil v prvom semifinále tretí, postúpil však do bojov o medaily vďaka najlepšiemu času. Kohút finišoval v semifinále C1 tiež na tretej priečke. Už vo štvrtok sa do finále na päťstovke kvalifikovala ženská kádvojka s posádkou Ivana Kmeťová, Martina Kohlová.

Vlček s Tarrom na päťstovke nadviazali na úspešné vystúpenie z kilometra. "

Už rozjazda nám sadla dobre. Na päťstovku sme sa nejako špeciálne nepripravovali, ale keď sa cítite v pohode, tak zvládnete aj túto trať. Ukazuje sa, že sme dobre načasovali formu. Portugalčania boli nebezpeční, napokon skončili tesne za nami. Aj vo finále budú patriť medzi našich najväčších súperov spoločne s Rusmi," povedal Vlček.



Ani Tarr po dojazde do cieľa netajil veľkú spokojnosť. "Je to neskutočné, že sme sa oboch tratiach vo finále. Dokázali sme, že patríme do svetovej špičky. Bolo tam také menšie myknutie, no ostatné bolo všetko tak, ako má byť. Do finále pôjdeme s pokojným svedomím, ale keď Boh dá, aj motyka môže vystreliť," povedal Tarr.

Pre Gelleho je po nevydarenom úvode sezóny šampionát v Duisburgu hojivým balzamom, vo štvrtok postúpil zverenec trénera Radovana Šimočka do finále aj na kilometri. "Je to viac ako super, takéto vydarené MS by ma ani vo sne nenapadli. Veril som si, ale že to dopadne až takto, to som naozaj nečakal. Celú sezónu som zasvätil posádkovým disciplínam a napokon to vypálilo tak, že to vyšlo v singli. Nebola to chcená, ale správna voľba," povedal Gelle.

Kohút si od začiatku strážil tretiu pozíciu. "Som spokojný, postúpil som do finále a splnil stanovený cieľ. V nedeľu urobím všetko pre to, aby som ešte predbehol nejakých borcov. Išiel som dnes kontrolovanú jazdu. V závere som sťahoval aj Nemca, no chýbalo mi pár metrov. Sú tam ešte rezervy. Vo finále sa budem snažiť držať od začiatku vpredu a v závere ešte vystupňovať tempo," povedal člen Dukly Trenčín.

Všetky štyri slovenské lode postúpili do semifinále na 200 m

Všetky štyri slovenské lode sa na MS v Duisburgu prebojovali do sobotňajšieho semifinále na 200 m. Singlkanoista Ľubomír Hagara skončil vo svojej rozjazde štvrtý rovnako ako kajakárka Martina Kohlová a dvojkajak v zložení Miroslav Zaťko, Ľubomír Beňo. Martin Vajda obsadil v rozjazde K1 piatu priečku.