Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vo štvrtok vyvrcholí Futbal v meste, Dúbravka: Motivácia pre deti

Na snímke slovenský brankár Matrin Dúbravka počas zápasu E-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale Švédsko - Slovensko 18. júna 2021 v Petrohrade. Foto: TASR - Martin Baumann

Finálové podujatie projektu Futbal v meste bude plné atrakcií, súťaží i osobností.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Pred bratislavským nákupným centrom Eurovea sa vo štvrtok uskutoční finálové podujatie projektu Futbal v meste, ktoré organizuje Únia ligových klubov (ÚLK) spolu so svojím generálnym partnerom – občianskym združením BILLA ľuďom.

"Pôvodne sa finále Futbalu v meste malo konať už minulý rok, no pandémia nás prinútila ho posunúť. Rovnako sme museli zmeniť aj koncept celého projektu. Veríme však, že finále bude skutočným futbalovým sviatkom a že nás naladí na tie správne pozitívne futbalové emócie," vysvetlil Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov, ktorá projekt zastrešuje.

"Hlavnou myšlienkou podujatia je vytiahnuť futbal zo štadiónov bližšie k ľuďom, na námestia, verejné plochy. Futbal v meste sme zamerali na mladé futbalové talenty. V našej lige majú množstvo vzorov, ktoré ich môžu inšpirovať aj k takej kariére, akú dosiahol hlavný ambasádor projektu Martin Dúbravka. Ďakujeme partnerom a najmä generálnemu partnerovi projektu o. z. BILLA ľuďom za to, že podporuje šport a mladých športovcov na ceste za ich snami," uviedol v tlačovej správe Kozák.

V rámci štvrtkového celoslovenského finále detského turnaja sa pred Euroveou predstaví 16 najlepších tímov v kategórii do 11 rokov. Všetky tímy sa pritom museli vopred registrovať na stránke www.futbalvmeste.sk a splniť päť online futbalových výziev ambasádorov. Popasovali sa napríklad s brankárskou výzvou Martina Dúbravku či gólovou výzvou Róberta Vitteka. Finalisti sa najskôr predstavia v skupinovej časti a približne o 16.30 je na programe veľké finále dvoch najúspešnejších tímov. Víťazi Futbalu v meste si odnesú prémie, spolu vo výške 10.000 eur na nákup športového vybavenia. "Futbal v meste je výborný projekt. Akýkoľvek čas strávený na ulici s loptou na nohe je lepší ako pred televíznou obrazovkou doma. Hodnotím to veľmi pozitívne. Verím, že akcia bude motivujúca pre deti. Je to perfektný turnaj, deti sa môžu konfrontovať so svojimi kamarátmi v rovnakom veku, majú možnosť vyhrať množstvo fantastických cien. Pamätám si, aké to bolo, keď som malý, aj preto som veľkým fanúšikom tohto projektu," povedal o Futbale v meste jeho hlavný ambasádor Martin Dúbravka.

Finálové podujatie projektu Futbal v meste bude plné atrakcií, súťaží i osobností. Návštevníci sa môžu tešiť na autogramiádu futbalových hviezd, akými sú Róbert Vittek, Marek Sapara, Martin Mikulič, Igor Žofčák či Erik Jendrišek. Spomenutá pätica futbalistov sa okrem toho stretne v priateľskom exhibičnom zápase proti futbalovým internacionálom v zložení Vladimír Kinder, Ladislav Pecko, Samuel Slovák, Tomáš Medveď a Andrej Porázik. V rámci projektu je naplánované aj finále e-Fortuna ligy. O prvenstvo sa pobije 12 finalistov – e-športovcov, pričom svojho zástupcu má každý klub Fortuna ligy. Finále sa bude hrať na konzole PlayStation 4 v hre FIFA 21 a jeho vyraďovacia časť bude streamovaná naživo na Twitchi e-Fortuna ligy či Facebooku.

Program:



9.00 – Začiatok podujatia
9.00–14.00 Skupinová časť turnaja
14.00–14.30 Slávnostný nástup všetkých tímov
14.30–16.00 Vyraďovacia časť turnaja
16.00–16.30 Autogramiáda futbalových osobností
16.15–16.45 Finálové zápasy turnaja
16.45–17.00 Vyhodnotenie turnaja, odovzdanie cien
17.00–17.15 Exhibičný zápas futbalových osobností
17.15–18.30 Partnerský turnaj