Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Vo švédskej nominácii aj Krüger, Nordström či de la Rose

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tréner Garpenlöv siahol po hráčoch z troch líg – okrem švédskej SHL, KHL aj zo švajčiarskej NL

Štokholm 23. januára (TASR) - Tréner švédskej hokejovej reprezentácie Johan Garpenlöv zverejnil nomináciu na ZOH v Pekingu, v ktorej figuruje osem hráčov z nadnárodnej KHL. V útoku je až deväť hokejistov so skúsenosťami z NHL, najviac štartov v zámorskej profilige nazbierali Marcus Krüger, Joakim Nordström, Lucas Wallmark či Jacob de la Rose. "Tri korunky" budú druhým súperom Slovenska v základnej C-skupine olympijského turnaja, vzájomný zápas je na programe v piatok 11. februára o 9.40 SEČ.

Garpenlöv siahol po hráčoch z troch líg – okrem švédskej SHL, KHL aj zo švajčiarskej NL. V bránkovisku sa bude opierať výlučne o zástupcov KHL. Miesto jednotky pravdepodobne zaujme Lars Johansson z Petrohradu, okrem neho figurujú v nominácii aj Magnus Hellberg zo Soči a Adam Reideborn z CSKA Moskva. V defenzíve vyčnieva najproduktívnejší bek najvyššej švajčiarskej súťaže Henrik Tömmernes. Tridsaťjedenročný obranca Ženevy nazbieral 48 kanadských bodov (8+40) v 40 dueloch, pripomenul web hockeyslovakia.sk.

"Myslím si, že máme minimálne takú kvalitu, ako aj ďalšie popredné tímy. Naši brankári podávajú výkony na špičkovej úrovni. V obrane máme vysokých, urastených a dobre pohybujúcich sa hráčov. V útoku sme stavili na hokejistov, ktorí dokážu dobre brániť a zároveň sú nebezpeční vpredu," uviedol Garpenlöv podľa Aftonbladet.

Švédi odštartujú púť základnou skupinou 10. februára proti Lotyšom, o deň neskôr si zmerajú sily so Slovákmi a v treťom zápase naplánovanom na 13. februára ich čakajú severské derby s Fínskom.


Nominácia Švédska na ZOH 2022 v Pekingu:



Brankári: Lars Johansson (Petrohrad/KHL), Magnus Hellberg (Soči/KHL), Adam Reideborn (CSKA Moskva/KHL)

Obrancovia: Henrik Tömmernes (Ženeva/Švaj.), Jonathan Pudas (Skelleftea/Švéd.), Linus Hultström (Magnitogorsk/KHL), Emil Djuse (Rapperswil/Švaj.), Lukas Bengtsson (Minsk/KHL), Erik Gustafsson (Lulea/Švéd.), Christian Folin (Frölunda/Švéd.), Oscar Fantenberg (Petrohrad/KHL)

Útočníci: Mathias Bromé (Davos/Švaj.), Pontus Holmberg (Växjö/Švéd.), Fredrik Olofsson (Oskarshamn/Švéd.), Marcus Krüger (Zürich/Švaj.), Anton Lander (Zug/Švaj.), Carl Klingberg (Zug/Švaj.), Gustav Rydahl (Färjestad/Švéd.), Dennis Everberg (Rögle/Švéd.), Lucas Wallmark (CSKA Moskva/KHL), Daniel Brodin (Fribourg/Švaj.), Max Friberg (Frölunda/Švéd.), Jacob de la Rose (Färjestad/Švéd.), Joakim Nordström (CSKA Moskva/KHL), Linus Johansson (Färjestad/Švéd)