Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

ĎALŠIA SMUTNÁ SPRÁVA Z HOKEJA: Dušan Pašek ml. spáchal samovraždu

Na snímke generálny riaditeľ hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml., foto z archívu. Foto: TASR - Pavol Zachar

K smrti Dušana Pašeka prišlo iba dva dni po tom, ako v tom istom klube zomrel vo veku 24 rokov útočník Boris Sádecký.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Vo veku 36 rokov zomrel viceprezident a generálny riaditeľ klubu IHL iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek mladší. Informovali o tom portály Nového Času a TV JOJ, podľa ktorých bývalý hokejista Slovana Bratislava, Košíc, Skalice či Banskej Bystrice spáchal samovraždu na bratislavskej Kolibe.

"Je to obrovská strata pre slovenský šport a pre každého, kto Dušana poznal. Mal pred sebou celý život a veľké plány, ako pomôcť slovenskému hokeju. Bol to môj najlepší priateľ a jeho smrť ma hlboko zasiahla. Chcem zároveň vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližšej rodine," uviedol na facebookovej stránke Bratislava Capitals prezident klubu Ivo Ďurkovič. Účastník Ice Hockey League bude o ďalšom pokračovaní klubu informovať v najbližších dňoch.
Radosť Dušana Pašeka z jedného z gólov v skalickom drese, foto z archívu.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K smrti svojho bývalého hráča sa vyjadril na klubovom webe aj bratislavský Slovan: "HC SLOVAN Bratislava prijal dnes dopoludnia s hlbokým zármutkom správu o smrti svojho odchovanca a bývalého hráča klubu Dušana Pašeka ml., ktorý aktuálne zastával pozíciu viceprezidenta klubu Bratislava Capitals hrajúceho v rakúskej nadnárodnej ICE HL. HC SLOVAN Bratislava vyjadruje rodine, priateľom a známym Dušana Pašeka ml. úprimnú sústrasť."

K smrti Dušana Pašeka ml. prišlo iba dva dni po tom, ako v tom istom klube zomrel vo veku 24 rokov útočník Boris Sádecký. Ten minulý piatok skolaboval na ľade rakúskeho Dornbirnu, bol vo vážnom stave a napokon skonal na zlyhanie srdca.
Na snímke viceprezident a generálny riaditeľ hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml.
Foto: TASR - Pavol Zachar

Vedenie Slovana v dôsledku tragických udalostí zvažovalo odklad piatkového domáceho stretnutia 14. kola Tipos extraligy s HKM Zvolen, nakoniec sa však duel uskutoční. "Na základe porady v kabíne s hráčmi HC Slovan bolo prijaté rozhodnutie, že Slovan na dnešný zápas proti Zvolenu napokon nastúpi. Hráči si uctia pamiatku Borisa Sádeckého a Dušana Pašeka ml. v zápase. Tragickým okolnostiam bude prispôsobený celkový rámec zápasu, vrátane minúty ticha," uviedol HC Slovan na svojom twitterovom účte.

Dušan Pašek ml. bol syn legendárneho útočníka Slovana Bratislava a československej reprezentácie Dušana Pašeka st. Aj slávny "Ceco" zomrel tragicky, keď ho 14. marca 1998 našli zastreleného v jeho pracovni, smrť vtedajšieho prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) oficiálne uzavreli ako samovraždu.

Dušan Pašek ml. bol odchovanec bratislavského hokeja. V A-tíme Slovana debutoval v sezóne 2003/2004, už v nasledujúcom ročníku sa s bratislavským klubom tešil zo zisku majstrovského titulu. Od ročníka 2006/2007 bol hráčom Skalice, kde strávil tri sezóny. Potom sa presunul do HC Košice, v zápase proti Banskej Bystrici 23. novembra 2010 zaznamenal svoj prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. Na konci sezóny sa tešil zo zisku svojho druhého extraligového titulu. Vo februári 2016 sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru pre dlhodobé zdravotné problémy.

Celkovo v slovenskej extralige odohral 657 zápasov s bilanciou 152 gólov a 168 asistencií. Za slovenskú reprezentáciu nastúpil v štyroch stretnutiach v novembri 2008. V ročníku 2018/19 sa nakrátko k hokeju vrátil a odohral tri duely za Hodonín v tretej najvyššej českej súťaži. V uplynulých rokoch sa už angažoval na viacerých manažérskych pozíciách v klube Bratislava Capitals.

"Slovenský zväz ľadového hokeja vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom zosnulého Dušana Pašeka ml.," uviedol web hockeyslovakia.sk. Na tragickú smrť reagovali na sociálnej sieti aj predstavitelia najvyššej slovenskej súťaže: "Stále tomu nemôžeme uveriť... V mene Tipos Extraligy vyjadrujeme celej rodine úprimnú sústrasť. Odpočívaj v pokoji, Ceco."