Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Vo veku 53 rokov zomrel srbský tréner Siniša Mihajlovič

Siniša Mihajlovič, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pred niekoľkými dňami sa jeho stav zhoršil a bol hospitalizovaný na klinike v Ríme.

Rím 16. decembra (TASR) - Srbský futbalový tréner Siniša Mihajlovič zomrel v piatok v Ríme vo veku 53 rokov. Po dva a pol rokoch podľahol akútnej leukémii. Pred niekoľkými dňami sa jeho stav zhoršil a bol hospitalizovaný na klinike v Ríme. Informovala o tom agentúra APA.

Posledným pôsobiskom srbského kouča bol taliansky klub FC Bologna, ktorý viedol do septembra tohto roka. Počas aktívnej hráčskej kariéry pôsobil prevažne v talianskej Serie A, kde hral za AS Rím, Lazio Rím či Inter Miláno. Po prechode na trénerskú stoličku viedol sedem talianskych klubov, ako aj srbský národný tím.

roku 1991 sa pričinil vo farbách Crvenej Zvezdy Belehrad o prekvapujúci triumf v Európskom pohári majstrov. S Laziom bol v roku 2000 taliansky majster, rok predtým vyhral s Rimanmi Pohári víťazov pohárov. V roku 2006 získal "scudetto" s Interom.

"Smutná správa pre srbský futbal, balkánsky región i celú Európu. Futbal stratil príliš skoro jedného z najlepších exekútorov priamych kopov v histórii. Ako hráč a neskôr tréner zanechal hlbokú stopu v histórii srbského a talianskeho futbalu," uviedol v stanovisku Srbský futbalový zväz.