Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Vo Veľkej Británii majú v pláne profesionálne boxovať od júla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci jedného galavečera sa odohrá maximálne päť duelov, pästiari absolvujú testy na ochorenie COVID-19 a predzápasovú karanténu.

Londýn 3. mája (TASR) - Britský boxerský kontrolný výbor (BBBoC) plánuje obnoviť zápasové dianie v júli. Pre pandémiu nového koronavírusu sa však spočiatku budú súboje konať za zatvorenými dverami.

"Dúfame, že na základe vládnych rozhodnutí sa znova začne profesionálne boxovať v júli 2020," znelo stanovisko riadiacej organizácie britského boxu, ktoré priniesol portál Sky Sports. V rámci jedného galavečera sa odohrá maximálne päť duelov, pästiari absolvujú testy na ochorenie COVID-19 a predzápasovú karanténu. Okrem toho sa organizátori budú snažiť minimalizovať počet prítomných osôb v aréne, či už pôjde o rozhodcov, pracovníkov vysielacích spoločností, alebo ďalší personál.

Koncom júla, prípadne začiatkom augusta by sa bez prítomnosti fanúšikov mohol uskutočniť galavečer, ktorý bol pôvodne na programe v sobotu 2. mája. V stretnutí superťažkej hmotnostnej kategórie si zmerajú sily Brit Dillian Whyte s Rusom Alexandrom Povetkinom, v profiringu nezdolaná írska hviezda Katie Taylorová bude obhajovať opasky všetkých štyroch najprominentnejších verzií (WBA, WBC, IBF, WBO) v ľahkej váhe proti portorickej vyzývateľke Amande Serranovej.