Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Maďarské vodné pólistky si poradili aj s Japonkami

Maďarské vodné pólistky v Tokiu. Foto: TASR/AP

Vodné pólistky Holandska dosiahli na olympijskom turnaji v Tokiu druhé víťazstvo.

Tokio 30. júla (TASR) – Vodné pólistky Španielska zvíťazili vo svojom záverečnom štvrtom zápase v základnej A-skupine olympijského turnaja v Tokiu nad Austráliou 15:9. V neúplnej tabuľke sú s bilanciou tri víťazstvá a jedna prehra na priebežnom prvom mieste, ostatné tímy ešte majú pred sebou jeden zápas.

Hráčky Maďarska zvíťazili v zápase B-skupiny nad Japonskom 17:13. Po troch zápasoch sú naďalej bez prehry a na konte majú 5 bodov. Japonky sú bez bodu na poslednej 6. priečke základnej skupiny.

Reprezentantky USA sa po prehre s Maďarkami (9:10) vrátili späť na víťaznú vlnu a v stretnutí B-skupiny rozdrvili ruské družstvo pod hlavičkou národného olympijského výboru (ROC) 18:5. Kapitánka USA Maggie Steffensová gólom v tretej štvrtine vytvorila nový olympijský strelecký rekord. Bol to už jej 48. presný zásah na olympijských hrách, na čele historickej streleckej tabuľky sa osamostatnila od Talianky Tanii Di Mariovej (47). Dvadsaťosemročná Steffensová má šancu získať v Tokiu tretie zlato na OH za sebou.

Vodné pólistky Holandska dosiahli na olympijskom turnaji v Tokiu druhé víťazstvo. V piatkovom súboji A-skupiny deklasovali JAR 33:1.


vodné pólo, ženy



A-skupina:

JAR - Holandsko 1:33

Španielsko - Austrália 15:9


B-skupina:

USA - ROC 18:5

Japonsko - Maďarsko 13:17