Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Vodné pólo: Reprezentačný brankár Hoferica bude pôsobiť v Miškovci

Slovenský vodnopólový reprezentačný brankár Tomáš Hoferica vyráža loptu v zápase o 13. miesto Slovensko - Francúzsko na ME v Budapešti 22. januára 2020, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hoferica, ktorý triumfoval v ankete Vodný pólista roka 2019, sa stane spoluhráčom bývalého slovenského reprezentanta Lukáša Semana.

Miškovec 14. mája (TASR) - Slovenský reprezentant vo vodnom póle Tomáš Hoferica sa dohodol na spolupráci s maďarským klubom MVLC Miškovec. S účastníkom najvyššej maďarskej súťaže uzavrie 2-ročnú zmluvu. Informovala o tom stránka swimmsvk.sk.

Hoferica, ktorý triumfoval v ankete Vodný pólista roka 2019, sa stane spoluhráčom bývalého slovenského reprezentanta Lukáša Semana. V Miškovci pôsobil v uplynulej sezóne aj tréner Ladislav Vidumanský, ten však v klube skončil. Hoferica zamieril do Maďarska po ročnom pôsobení vo francúzskom Reims. "Veľmi sa teším na maďarskú ligu. S Lukim Semanom som hral pred niekoľkými rokmi za reprezentáciu, dúfam že sa od neho ešte veľa naučím. Mužstvo prešlo generačnou výmenou. Maďarská liga je podľa mňa najkvalitnejšia na svete. Je to ako keď hokejisti môžu hrať v NHL," uviedol Hoferica.