Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Beňuš chce v roku 2017 nadviazať na Rio, teší sa na Nový Zéland

Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš pózuje so striebornou medailou po finálovej jazde kategórie C1 vo vodnom slalome počas XXXI. letných olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro 9. augusta 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenská vodnoslalomár získal na OH v Riu de Janeiro striebro a stal sa celkovým víťazom Svetového pohára v kategórii C1. Beňuš si podľa vlastných slov splnil všetky ciele, ktoré si vytýčil.

Bratislava 5. januára (TASR) - Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš chce v roku 2017 nadviazať na mimoriadne úspešnú olympijskú sezónu. Na OH v Riu de Janeiro získal striebro a stal sa celkovým víťazom Svetového pohára v kategórii C1. Beňuš si podľa vlastných slov splnil všetky ciele, ktoré si vytýčil.

"Bol to pre mňa veľmi úspešný rok. Všetko som podriadil tomu, aby som získal medailu z olympiády, čo sa mi v silnej konkurencii aj podarilo. Cením si aj celkový triumf v SP i zlato z ME v hliadkach. Keby som to mal ohodnotiť známkou, bola by to jednotka s hviezdičkou," vyznal sa slovenský singlista, ktorý sa už naplno pripravuje na novú sezónu.

V polovici januára odchádza spoločne s manželkou i deťmi na dva mesiace na Nový Zéland a Austráliu. "Teším sa, že tam budem spolu s rodinou. Idem sa pripravovať do tepla, po návrate domov to potom už bude klasický scenár. Čakajú ma ME, sveťáky a vrcholom sezóny budú MS, ktoré sa uskutočnia v septembri vo Francúzsku."

Na konci januára bude Beňuš štartovať na majstrovstvách Oceánie v Aucklande, kde sa pokúsi obhájiť titul. "Na kanál v Aucklande môžem povedať iba samé chvály. Je moderný, aj keď trochu menší. Na Novom Zélande je výborné prostredie a dobrá partia, kvalitne tam potrénujeme. Auckland je trochu drahšie mesto a nie príliš pekné, ale vlani som mal možnosť dostať sa na tamojšiu pláž, ktorá je nádherná. Bol som si tam zabehať."