Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Beňuš na Australian Open opäť strieborný

Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš. Foto: TASR/Michal Svítok

Po zimnej príprave sa časť svetovej vodnoslalomárskej špičky opäť stretla na tradičnom tréningovom kempe v austrálskom Penrithe.

Penrith 18. februára (TASR) - Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš obsadil na pretekoch Australian Open v Penrithe druhé miesto.

Po zimnej príprave sa časť svetovej vodnoslalomárskej špičky opäť stretla na tradičnom tréningovom kempe v austrálskom Penrithe. Súčasťou špecializovanej vodáckej prípravy je každoročne aj jeden z prvých veľkých pretekov sezóny Australian Open. Sobotňajšie finálové zápolenia vyšli olympijskému vicešampiónovi z Ria de Janeiro Beňušovi, ktorý si vypádloval striebro aj u protinožcov.

"Na začiatok sezóny sa mi podarilo vo veľmi kvalitnej konkurencii obhájiť 2. miesto na Australian Open. Je super zase pádlovať po dlhšej prestávke," uviedol Beňuš na Facebooku.

Tesne pred bránami finále skončili kanoista Alexander Slafkovský a kajakárka Elena Kaliská, ktorí obsadili v semifinále nepostupové jedenáste miesto. Nedeľňajšie finálové zastúpenie obhajoval v slovenských farbách piaty kajakár z Ria Jakub Grigar. Do Top Ten postúpil s najrýchlejším semifinálovým časom a obsadil nakoniec ôsme miesto. Medzi kanoistkami ostali slovenské reprezentantky pred bránami finále. Simona Glejtekova obsadila trináste, Simona Maceková osemnáste, Soňa Stanovská 24. a Eva Diešková 25. miesto. Informoval oficiálny web Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode.