Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Prskavec triumfoval v K1, Grigar na 12. mieste

Na archívnej snímke slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar. Foto: TASR – Michal Svítok

Slovenský reprezentant Jakub Grigar obsadil v silnej konkurencii 12. miesto s mankom 5,99 s, pripísal si štyri trestné sekundy.

Liptovský Mikuláš 28. mája (TASR) - Český reprezentant vo vodnom slalome Jiří Prskavec triumfoval na ME v Liptovskom Mikuláši v K1 mužov. V sobotnom finále zvíťazil s náskokom 1,32 sekundy pred Talianom Giovannim De Gennarom, obaja predviedli bezchybné jazdy. Na pódiu ich doplnil tretí Rakúšan Felix Oschmautz, ktorý s jedným dvojsekundovým trestom stratil na víťaza 3,10 s.

Slovenský reprezentant Jakub Grigar obsadil v silnej konkurencii 12. miesto s mankom 5,99 s, pripísal si štyri trestné sekundy. Dvadsaťpäťročnému Slovákovi sa tak nepodarilo získať premiérový cenný kov na európskom šampionáte.

"Podmienky boli náročné a ťažko sa im prispôsobovalo. Vodný slalom je o milimetroch a keď sa bránky takto veľmi hýbu, je to naozaj ťažké," povedal Grigar v mixzóne o finále, v ktorom bol oproti semifinále lepší len víťazný čas. "Pracovali sme naozaj tvrdo, forma bola dobrá a potom sa to takto pokazí," neskrýval sklamanie slovenský kajakár, ktorý sa v porovnaní s dopoludňajšou jazdou zhoršil o viac než štyri sekundy.

Prskavec získal piaty titul majstra Európy a druhý na Liptove - kde sa tešil aj na ME v roku 2016. "Mám to tu veľmi rád, je to pre mňa ako domáca trať. Jazda sa mi vydarila a druhýkrát sa mi tu podarilo získať double, čo je fantastické," uviedol 29-ročný kajakár, ktorý vo štvrtok triumfoval aj v tímovej súťaži. Aj on hovoril o podmienkach, ktoré skomplikovali finálovú jazdu. "Najťažšie bolo zvládnuť meniaci sa vietor, ktorý ovplyvňoval vodu aj bránky. Dole som to skoro stratil, pretože som už nevládal. Veľmi ďakujem fanúšikom, vytvorili skvelú atmosféru," dodal na záver český pretekár.

K1M - finále:


1. Jiří Prskavec (ČR) 96,35 s (0)
2. Giovanni De Gennaro (Tal.) +1,32 (0)
3. Felix Oschmautz (Rak.) +3,10
4. Joseph Clarke (V.Brit.) +3,26 (2)
5. Ondřej Tunka (ČR) +3,35 (2)
6. Martin Dougoud (Švaj.) +3,50 (2)
7. Malo Quemeneur (Fr.) +3,96 (0)
8. Dariusz Popiela (Poľ.) +4,41 (0)
9. Mario Leitner (Rak.) +4,44 (2)
10. Miquel Trave (Šp.) +4,47 (2)
...12. Jakub GRIGAR (SR) +5,99 (4)