Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Mnohí športovci sa lúčili v Čunove s kariérou, nečakane aj Škantárovci

Na snímke slovenskí deblisti Ladislav (vpredu) a Peter Škantárovci počas semifinálovej jazdy v kategórii C2 na majstrovstvách Európy vo vodnom slalome v pražskej Troji 2. júna 2018, foto z archívu. Foto: TASR/Michal Svítok

Obaja však zostanú pri vode, ich práca v ŠCP im k tomu dáva veľa príležitostí.

Čunovo 25. septembra (TASR) - Svetový šampionát vo vodnom slalome v Čunove bol v znamení niekoľkých lúčení. S kariérou sa rozlúčila Jana Dukátová, niekoľko pretekov čaká tento rok ešte Elenu Kaliskú, ktorá potom tiež definitívne skončí. S vodou sa rozlúčili aj deblkanoisti Pavol a Peter Hochschornerovci a Ladislav a Peter Škantárovci. Bratia Hochschornerovci chcú jazdiť už len pre zábavu, Škantárovci pôsobia ako funkcionári v Športovom centre polície (ŠCP). Peter je zároveň tréner Mateja Beňuša.

Bratranci Škantárovci sa v Čunove rozlúčili nečakane. "Asi pred dvomi dňami sme sa dozvedeli, že by sa s nami radi rozlúčili. Privítali sme to, sme radi, že sa to udialo pred domácim publikom. Chceli sme štartovať v zjazde, ale menšie zdravotné komplikácie nám to neumožnili," povedal Peter Škantár.

Mladší z dvojice Ladislav upresnil: "Po druhej operácii kolena som tušil, že to nebude dobré. Čakal som, ako dopadne rehabilitácia. S Peťom sme sa rozhodli, že to nebudeme siliť."

V lodi sedeli obaja bratranci už dávnejšie, Ladislav si na presný dátum nevedel spomenúť: "Priznám sa, že si ani nepamätám, ale bolo to pred operáciou. V lodi sa kľačí a moje koleno muselo byť fit. Odvtedy som v lodi nebol."

Na snímke slovenskí vodní slalomári bratranci zľava Ladislav a Peter Škantárovci počas tlačovej konferencie pred odchodom na Majstrovstvá Európy 21. mája 2018 v Bratislave, foto z archívu.
Foto: TASR Martin Baumann

Obaja zostanú pri vode, ich práca v ŠCP im k tomu dáva veľa príležitostí. K budúcnosti slovenského vodného slalomu Peter uviedol: "Bude to asi trvať, kým ďalšia generácia bude dosahovať výsledky aké mali ´Hochšíci´, Kaliská, či my. Sú tam talenty, ale treba na tom pracovať. V každom športe musí prísť k obmene. Možno to už nebude také dobré ako v minulosti, lebo ´Hochšíci´ a Martikán sú fenoméni, ale verím, že talenty, ktoré máme, sa ukážu v dobrom svetle."

Hochschornerovci sa lúčia s vodou definitívne, i keď mladší z bratskej dvojice Pavol s úsmevom uviedol: "Rozmýšľal som, že si kúpim kajak a že budem jazdiť pre zábavu. Dúfam, že ma to veľmi nechytí a že ma nezoberú do reprezentácie, lebo už by som ten tlak asi nezvládol. Ale zo zábavy by som chcel chodiť jazdiť."

Peter bude jazdiť vodu s rodinou, do tohto športu zasvätil aj priateľku. "Ja nezanevriem na vodu, my sme si zvykli aj s priateľkou a jej rodinou chodiť na dovolenku raftovať. Zasvätil som ich do toho. Je to krásny šport v krásnej prírode, takže jazdiť budem už len pre radosť."