Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Škáchovú delilo od bronzu 1,07 s na MS v Čunove, titul pre Apelovú

Na snímke slovenská reprezentka Monika Škáchová počas finále C1 na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v nedeľu 26. septembra 2021. Škáchová skončila na 4. mieste. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Škáchová neurobila vo finále ani jednu chybu, išla čisto.

Čunovo 23. septembra (TASR) - Slovenská vodná slalomárka Monika Škáchová obsadila na MS v Čunove štvrté miesto v C1 žien. Vo finále zaostala za víťaznou Elenou Apelovou o 4,54 sekundy, od bronzu ju delilo 1,07 s. Nemecká reprezentantka získala v Čunove už druhý cenný kov, v sobotu vybojovala striebornú medailu v K1.

Škáchovej krajanky Zuzana Paňková a Simona Glejteková nepostúpili do finálovej desiatky. Paňková skončila v semifinále na 18. priečke, Glejteková bola 22.

Škáchová neurobila vo finále ani jednu chybu, išla čisto. Striebro vybojovala Britka Mallory Franklinová, bronz Češka Gabriela Satková. "Je to štvrté miesto, čiže bez medaily, takže to mrzí, ale s jazdou som veľmi spokojná. Išla som tak, ako som mala, teda čisto. Ak by mi niekto povedal pred pretekmi, že budem štvrtá, tak by som to brala všetkými desiatimi," uviedla Škáchová po finále.
Na snímke česká reprezentantka Gabriela Satková, ktorá skončila na 3. mieste počas finále C1 na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v nedeľu 26. septembra 2021.
Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na trati jej problémy narobila len jedna situácia: "V devätnástej bráne som buchla zadok o prekážku, rozhodilo ma to, neurobila som dobrý nájazd do ďalšej bránky, ale zvládla som to. Bola to náročná trať. Nevedela som po dojazde ako dopadnem, po mne išlo ešte sedem lodí."

Škáchová skončila na OH v Tokiu deviata, konkurencia v Čunove však bola silnejšia. Preto ju aj štvrté miesto veľmi teší: "Na OH mohla mať každá krajina len jedného zástupcu, toto sú omnoho ťažšie preteky. Takže je to o to náročnejšie. A ešte aj o to viac, že to je na domácej vode. Ale išla som dve veľmi pekné jazdy, takže som spokojná."
Na snímke česká reprezentantka Gabriela Satková, ktorá skončila na 3. mieste počas finále C1 na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v nedeľu 26. septembra 2021.
Foto: TASR - Jaroslav Novák

C1 žien - finále:


1. Elena Apelová (Nem.) 1:39,03 min. (2),
2. Mallory Franklinová (V.Brit.) +0,31 s (0),
3. Gabriela Satková (ČR) +3,47 (0),
4. Monika ŠKÁCHOVÁ (SR) +4,54 (0),
5. Marjorie Delassusová (Fr.) +4,85 (0),
6. Noemie Foxová (Austr.) +5,46 (0),
7. Nuria Vilarrublová (Šp.) +5,68 (0),
8. Alzu Minazovová (RCF) +6,64 (0),
9. Angele Hugová (Fr.) +17,07 (6),
10. Alja Kozorogová (Slovin.) +18,37 (0), ..., semifinále: 18. Zuzana PAŇKOVÁ, 22. Simona GLEJTEKOVÁ (obe SR)


Postup do finále C1 si zo Sloveniek vybojovala na MS iba Škáchová


Z troch slovenských lodí v semifinále C1 žien na MS vo vodnom slalome postúpila do finálovej desiatky len Monika Škáchová. Zuzana Paňková skončila na 18. mieste a Simona Glejteková na 22. priečke. Z prvého miesta pôjde do finále (11.30 h) reprezentantka Ruskej kanoistickej federácie Alzu Minazovová.

Škáchová štartovala v semifinále ako druhá zo Sloveniek. Na deviatej bránke mala jeden dotyk, ale čas 107,09 jej stačil na účasť v boji o medaily. V semifinále skončila siedma, za Minazovovou zaostala o 3,54 sekundy.
Na snímke slovenská reprezentantka Simona Glejteková počas semifinále C1 na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v sobotu 26. septembra 2021.
Foto: TASR - Jaroslav Novák

Glejteková dosiahla čas 118,71, ale nazbierala štyri trestné sekundy. Paňková dobre odštartovala, napokon však mala dotyk na 13. a 20. bránke. "Išla som dobre, cítila som silu v rukách. Chyba však nastala, že som si nestihla prehodiť pádlo. Ale viac menej som spokojná, lebo som zvládla ťažké veci. Chcela som dať do toho úplne všetko," povedala Paňková, ktorá je však s celkovým vystúpením na MS spokojná: "Chcela som dať semifinále, som rada, že si mohla doma zapretekať. Bola tu úžasná atmosféra."

Vo finále nebude ani najväčšia favoritka Jessica Foxová z Austrálie, ktorá rovnako ako v sobotu v K1 dostala 50-sekundovú penalizáciu.
Na snímke slovenská reprezentantka Zuzana Paňková počas semifinále C1 na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v Areáli vodných športov Divoká voda v bratislavskom Čunove v sobotu 26. septembra 2021.
Foto: TASR - Jaroslav Novák