Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Do semifinále C1 postúpili v Augsburgu všetky slovenské lode

Martin Halčin, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Rozjazdy vyšli najlepšie Martinovi Halčinovi, ktorý postúpil z deviatej pozície.

Augsburg 2. júna (TASR) - Všetkých päť slovenských reprezentantov vo vodnom slalome postúpilo do semifinále C1 na podujatí Svetového pohára v Augsburgu. Do najlepšej tridsiatky v kanoe i kajaku sa prebojovala Zuzana Paňková.

Osemnásťročná pretekárka postúpila vo svojej primárnej disciplíne C1 z ôsmeho miesta. Podarilo sa jej to napriek trom chybám so stratou 10,12 sekundy na najrýchlejšiu domácu Andreu Herzogovú. V K1 štartovala Paňková namiesto Soni Stanovskej - tá sa rozhodla nezúčastniť na podujatí v Augsburgu, paradoxne, ako jediná tohtoročná slovenská "obojživelníčka". V C1 nemala náhradníčku a do semifinále išli obe slovenské lode - Emanuela Luknárová obsadila v druhej rozjazde druhé miesto s celkovo štvrtým najlepším časom.

Spomedzi mužov postúpili taktiež všetky lode a trojica Matej Beňuš, Alexander Slafkovský a Marko Mirgorodský takmer skončila v najlepšej desiatke. Beňuš bol štvrtý s mankom 1,90 s na Lucasa Roisina z Francúzska a bez dotyku bránky. Slafkovský obsadil desiate (+4,69 s) a Mirgorodský jedenáste (+4,73) miesto, obaja s jednou chybou. V K1 vyšli rozjazdy najlepšie Martinovi Halčinovi, ktorý postúpil z deviatej pozície. Predviedol bezchybnú jazdu a na najrýchlejšieho Brita Josepha Clarka stratil 2,75 sekundy. Jeho krajan Jakub Grigar obsadil 21. pozíciu s dvojsekundovou penalizáciou a mankom 5,98 s, Adam Gonšenica si zaistil miestenku 25. miestom (+7,03 s) po čistej jazde.

Okrem Paňkovej vyšla kvalifikácia K1 aj Eliška Mintálovej. V úvodnej rozjazde Obsadila poslednú postupovú pozíciu s dvoma chybami (+7,33). Španielke Leire Goniovej na ňu chýbalo 25 stotín sekundy. Paňková bola šestnásta, spravila jednu chybu na vedúcu Viktoriiu Usovú z Ukrajiny stratila 6,21 s. Kvalifikácia nevyšla len Michaele Haššovej, ktorej ušiel v druhej jazde postup o jedno miesto.