Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Vodný slalom: Grigar šiesty vo finále K1 v Prahe, triumfoval Kauzer

Na archívnej snímke slovenský reprezentant Jakub Grigar. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dvadsaťpäťročný Grigar postúpil do desaťčlenného finále z prvého miesta v semifinále, v ktorom predviedol bezchybnú jazdu a spoločne s Poliakom Brzezinským dosiahol identický najlepší čas - 95,29 s.

Praha 11. júna (TASR) - Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar skončil v K1 mužov na podujatí Svetového pohára v pražskej Troji na šiestom mieste. V sobotnom finále predviedol rýchlu jazdu, ale nabral až osem trestných sekúnd a v cieli mal manko 5,40 s na víťazného Slovinca Petra Kauzera. Druhé miesto obsadil Talian Giovanni De Gennaro so stratou 95 stotín, pódium doplnil tretí Martin Dougoud zo Švajčiarska (+1,74).

Veterán Kauzer sa vo finále vyhol chybám a slávil už svoj dvanásty triumf v SP. Tridsaťosemročný kajakár vyhral v Troji prvýkrát, doteraz najlepšie sa v českej metropole umiestnil v roku 2011, keď bol tretí. Z domácich pretekárov skončil v sobotu najvyššie Jiří Prskavec, ktorý obsadil štvrtú priečku.

Dvadsaťpäťročný Grigar postúpil do desaťčlenného finále z prvého miesta v semifinále, v ktorom predviedol bezchybnú jazdu a spoločne s Poliakom Jakubom Brzezinským dosiahol identický najlepší čas - 95,29 s. Vo finále mu však nevyšiel už úvod, keď ťukol štvrtú bránu. Po chybách na 11. a 13. bráne vedel, že boj o medaily je stratený, následne pridal ešte jeden dotyk na sedemnástke. Strieborný medailista z OH v Tokiu mal však čistý čas mimoriadne rýchly - bez chýb by 92,94 s znamenalo jasné víťazstvo.

"Do finálovej jazdy som šiel s cieľom odjazdiť precízne všetkých 23 brán, dať si pozor, aby som neurobil nejaké veľké chyby. Bohužiaľ, hneď v úvode na jednej z bránok tá chyba prišla. Vedel som, že s tým ťukom to bude veľmi náročné. Snažil som sa to trochu pohnať. Jazda bola na hrane rizika, tie drobné ťuky tam proste prišli," komentoval svoju jazdu Grigar.


SP v Prahe-Troji



finále K1m:
1. Peter Kauzer (Slovin.) 95,54 s (0),
2. Giovanni De Gennaro (Tal.) +0,95 (2),
3. Martin Dougoud (Švaj.) +1,74 (0),
4. Jiří Prskavec (ČR) +2,03 (2),
5. Hannes Aigner (Nem.) +2,78 (2),
6. JAKUB GRIGAR (SR) +5,40 (8)