Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Fenoglio sa na klubovej úrovni vracia k ženám, povedie Bergamo

Na snímke tréner Slovenska Marco Fenoglio počas zápasu D-skupiny ME vo volejbale žien Slovensk - Nemecko 27. augusta 2019 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Fenoglio v ženskej talianskej lige viedol v minulosti aj Novaru, s ktorou v roku 2017 získal tiež titul.

Rím 26. novembra (TASR) - Marco Fenoglio mení v Taliansku klub a po necelých dvoch rokoch sa vracia od mužov k ženskému volejbalu. Štyridsaťdeväťročný tréner, ktorý na prelome augusta a septembra v Bratislave doviedol slovenskú reprezentáciu žien k historickému postupu do osemfinále majstrovstiev Európy, sa stal novým kormidelníkom talianskeho Zanetti Bergamo. Sezónu začal v druholigovom mužskom tíme Synergy Mondoví, kde pôsobil aj v uplynulom ročníku.

Fenoglio sa vracia do známeho prostredia. S Bergamom zažil svoje najslávnejšie klubové časy, keď v rokoch 2005 - 2007 triumfoval s tímom ako hlavný tréner v Lige majstrov (2007), vyhral taliansku ligu (2006) a získal Taliansky pohár (2006). Na lavičke Bergama nahradil Marcella Abbondanzu, ten minulý týždeň rezignoval na svoju funkciu a družstvo dočasne viedol Daniele Turino. Informáciu priniesol oficiálny klubový web Bergama.

Bergamo je po ôsmich kolách Serie A1 s dvomi víťazstvami až na dvanástom mieste zo štrnástich účastníkov. Fenoglio bude viesť prvý tréning v novom prostredí v utorok poobede, zápasový debut absolvuje v nedeľu 1. decembra v domácom ligovom stretnutí proti rodnému Cuneu, ktoré je na predposlednom mieste.

Fenoglio v ženskej talianskej lige viedol v minulosti aj Novaru, s ktorou v roku 2017 získal tiež titul. Vďaka tomu získal druhé ocenenie pre najlepšieho trénera roka v Taliansku (2006 a 2017). V sezóne 2017-18 bol tréner Modeny. Na Apeninskom polostrove pôsobil vo viacerých kluboch v pozícii hlavného trénera, asistenta, ale aj kondičného trénera. Bohaté skúsenosti má aj ako tréner mužských tímov. Na medzinárodnej úrovni bol asistentom slovenskej (2009-2011) aj nemeckej (2003-2004) mužskej reprezentácie a pri talianskom národnom tíme pôsobil v rokoch 1999 až 2002 ako kondičný tréner.