Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Kadeti,kadetky a juniorky získali definitívu postupu na volejbalové ME

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Tohtoročné mládežnícke šampionáty sa pôvodne mali konať v júli, auguste a úvode septembra, pravdepodobný je ich odklad na neskoršie termíny.

Bratislava 16. júla (TASR) - Tri slovenské mládežnícke reprezentácie vo volejbale získali definitívne potvrdenie, že sa stali účastníkmi majstrovstiev Európy. Dôvodom je, že Európska volejbalová federácia (CEV) zrušila pre pandémiu koronavírusu zvyšné kvalifikačné turnaje.

Na kontinentálnom šampionáte sa v prípade ich konania predstaví slovenské družstvo kadetiek do 17 rokov, kadetov do 18 rokov aj junioriek do 19 rokov. Kadetky si stihli vybojovať postup ešte v januári na kvalifikačnom turnaji v Chorvátsku. Kadeti a juniorky postúpili na základe rebríčka, ktorý sa stal po zrušení kvalifikácií rozhodujúcim kritériom. "Rozhodnutie CEV v tejto situácii považujeme za zodpovedné a správne. V prípade, že sa tieto šampionáty budú konať, určite využijeme možnosť štartovať medzi európskou elitou a našim družstvám zabezpečíme v rámci prípravy čo najlepšie podmienky," povedal Tomáš Singer zo Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) poverený medzinárodnou agendou.

Tohtoročné mládežnícke šampionáty sa pôvodne mali konať v júli, auguste a úvode septembra, pravdepodobný je ich odklad na neskoršie termíny. Na základe rozhodnutia Medzinárodnej volejbalovej federácie (FIVB) sa šampionáty musia uskutočniť do 31. decembra 2020. Definitívny verdikt o ich osude má CEV oznámiť do 15. júla. Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky SVF.