Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Kováč bude pokračovať v kariére v bundesligovom klube Netzhoppers

Na archívnej snímke Jakub Kováč. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Dres "kengúr" si v rokoch 2016-2018 obliekal Jakubov kamarát z národného tímu, univerzál Filip Gavenda.

Wusterhausen 2. júla (TASR) - Slovenský volejbalový reprezentant Jakub Kováč bude vo svojej kariére pokračovať v nemeckej bundeslige. Pred nasledujúcou sezónou sa 23-ročný blokár upísal klubu Netzhoppers KW-Bestensee.

Dres "kengúr" si v rokoch 2016-2018 obliekal Jakubov kamarát z národného tímu, univerzál Filip Gavenda. Kováč bol s klubom v kontakte dlhší čas: "Už pred tromi rokmi som tam bol na týždňovej skúške, práve vtedy, keď tam hrával Filip, a páčilo sa mi tam. Každý rok som od nich dostal ponuku, teraz bola naozaj dobrá a s manažérom sme sa rozhodli ju prijať. Liga je veľmi kvalitná a na pôsobenie v novom klube sa veľmi teším. Rátajú so mnou do základnej zostavy, takže verím, že odohrám veľa zápasov a opäť sa posuniem vpred," povedal Kováč na oficiálnom webe Slovenskej volejbalovej federácie.

Bývalý hráč COP Trenčín, talianskej Latiny a belgického Gentu zamieril do Nemecka z Fínska, kde bol v drese tímu Lakkapää Rovaniemi podľa štatistík najlepším blokárom súťaže: "Napriek tomu, že sa družstvu vôbec nedarilo, to bola pre mňa jedna z najlepších sezón a veľa som sa naučil. Ako blokár nemáte veľa možností, keď sa tímu nedarí. Viac som sa však sústredil na môj servis a blokársku činnosť."

Tím Netzhoppers prešiel počas uplynulých týždňov výraznou prestavbou, v 13-člennom kádri je až osem nových hráčov. Siedmich nemeckých volejbalistov dopĺňajú okrem Kováča dvaja Kanaďania, Estónec, Poliak a Austrálčan. Ďalšími dvoma blokármi v družstve sú Nemec Yannick Goralik a Austrálčan James Weir. Klubovou ikonou je 34-ročné poľské libero Kamil Ratajczak - u "kengúr" ho čaká desiata sezóna v rade. Na lavičke Netzhoppers sedí belgický tréner Christophe Achten, ktorý viedol Islanďanov proti slovenskej reprezentácii v kvalifikácii ME 2019.