Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Komárno vyhralo odvetu v Grazi a postúpilo do 2. kola

Ilustračná snímka. Foto: TASR HINA/Zvonko KUCELIN

V 2. kole prestížnej súťaže sa Komárno stretne s gréckym Olympiakosom Pireus, prvý duel je na programe na budúci týždeň v Nitre.

Graz 15. októbra (TASR) – Volejbalisti Rieker UJS Komárno postúpili do 2. kola Ligy majstrov. V odvete prvého kola vyhrali na palubovke rakúskeho šampióna UVC Holding Graz 3:1 a potvrdili tak triumf 3:0 z prvého duelu na domácej pôde.

Komárno síce prehralo prvé dejstvo 17:25, no ďalšie dve získalo pre seba a za stavu 2:1 na sety už mali zverenci Gabriela Chochoľaka postup vo vrecku. Vo štvrtom potom od začiatku dominovali a pripísali si ďalšie cenné víťazstvo.

V 2. kole prestížnej súťaže sa Komárno stretne s gréckym Olympiakosom Pireus, prvý duel je na programe na budúci týždeň v Nitre.

Odveta 1. kola ligy majstrov:

UVC Holding Graz - Rieker UJS Komárno 1:3 (17, -23, -16, -16)
Rozhodovali: Markelj (Slovin.), Muha (Chorv.)
Prvý zápas 0:3, postúpilo Komárno



Vyjadrenie po zápase
Gabriel Chochoľak, tréner Komárna (zdroj: svf.sk):
"Zápas bol ťažký, čo som chlapcom pred ním aj prízvukoval. Graz nemal čo stratiť, predpokladal som, že budú riskovať na podaní, čo sa potvrdilo. V prvých dvoch setoch hrali dobre v obrane aj na bloku, veľa pochytali, my sme trochu znervózneli. Ukázali sme však úžasnú reakciu, chlapci odviedli skvelú prácu. Zlomová bola koncovka druhého setu, ak by sme ju prehrali, ťažko povedať, ako by sa to vyvíjalo. Uhrali sme ťažké lopty, súper nám v závere pomohol chybou. Vtedy sa to zlomilo a potom už zápas vyznel v náš prospech. Olympiakos je svetový klub s niekoľkonásobne vyšším rozpočtom, je to však šport a stať sa môže čokoľvek. Želám si, aby sme zahrali zápasy na hranici našich možností, aby sme mohli byť spokojní s našimi výkonmi."