Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Novými členmi Správnej rady SVF sa stali M. Cibulová a V. Přidal

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Na konferencii tiež tradične udelili ocenenia pri príležitosti životných jubileí a významných úspechov. Čestnými členkami SVF sa stali Júlia Bendeová a Mária Mališová.

Poprad 15. septembra (TASR) - Najdôležitejším bodom XV. Konferencie Slovenskej volejbalovej federácie v Poprade bola voľba nových členov Správnej rady SVF a úprava stanov SVF v dvoch bodoch, ktoré delegáti neschválili. Novými členmi Správnej rady SVF sa stali Michaela Cibulová a Vladimír Přidal, ktorý už v minulosti v SR SVF pôsobil. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenskej volejbalovej federácie.

Cibulová bude v najvyššom výkonnom orgáne SVF zastupovať plážový volejbal, Přidal bude členom SR pre vzdelávanie a metodiku a ako zástupca trénerov. Na uvoľnené funkcie v SR SVF kandidovali za vzdelávania a metodiku aj Michal Matušov a za plážový volejbal Ľubica Šipošová, ktorá sa zo zdravotných dôvodov vzdala ešte pred konferenciou a Miroslav Andrássy, ktorý odstúpil od kandidatúry tesne pred samotnou voľbou. Konferencia sa mala uskutočniť pôvodne v júni, ale pre pandémiu koronavírusu ju presunuli na september. Na konferencii sa zúčastnil aj viceprezident Európskej volejbalovej konfederácie (CEV) a Čestný prezident SVF Ľubor Halanda, delegátov pozdravil aj štátny tajomník pre šport Ivan Husár.

Delegáti konferencie schválili aj výročnú správu SVF za rok 2019 aj správu prezidenta SVF Martina Kraščeniča o činnosti SVF a správnej rady, v ktorej prvý muž slovenského volejbalu zhodnotil úspešný rok 2019. "Úprimne sa teším, že sme sa aj v tejto neľahkej situácii mohli v zdraví spoločne stretnúť, aby sme sa zaoberali výzvami aktuálnych dní v našej komunite. Vítam v správnej rade dvoch nových členov, ktorým prajem veľa síl do práce pre slovenský volejbal. Do záverečného roku svojho mandátu sa pozerám s optimizmom a verím, že koronakrízu výrazne nezasiahne do novej sezóny," povedal Kraščenič. Plénum tiež schválilo úpravy v Súťažnom, Disciplinárnom, Registračnom a prestupnom poriadku SVF.

Na konferencii tiež tradične udelili ocenenia pri príležitosti životných jubileí a významných úspechov. Čestnými členkami SVF sa stali bývalé vynikajúce reprezentantky a významné osobnosti histórie slovenského volejbalu Júlia Bendeová a Mária Mališová. Pamätnú plaketu SVF dostali Ľubomír Andel, Eva Brodyová, Ľuboš Červeň, Štefan Čus, Oliver Dibák, Marián Haľko, Ivan Hiadlovský, Fedor Hnát, Eva Holecová, Dušan Jarotta, Peter Kalný, Eva Koseková, Július Kováč, Dušan Lajčiak, Igor Murko, Katarína Nemcová, Peter Nemečkay, Daniel Oravec, Miroslav Palgut, Ľuboslav Rohoň, Ľudovít Švihla, Tatiana Vestenická, Čestné uznania si odniesli Ján Baďura, Tibor Brida, Jozef Breda, Juraj Cahajla, Michal Kudla, Rudolf Leška a Tibor Riša.