Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenky na ME 16 vo volejbale podľahli Maďarsku 0:3

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Na šampionáte tak skončili na konečnom ôsmom mieste.

Humenné 18. júla (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky do 16 rokov prehrali v nedeľu na domácich majstrovstvách Európy v Humennom a maďarskej Níreďháze (10.-18. júla) s Maďarskom 0:3. Na šampionáte tak skončili na konečnom ôsmom mieste.

Zverenky Michala Matušova na šampionáte splnili základný cieľ, ktorým bol postup zo základnej skupiny do víkendových bojov o umiestnenie. Na ME zvíťazili v úvodných zápasoch nad Rumunskom (3:0) a Chorvátskom (3:1), neskôr už v skupine nestačili na kvalitné tímy Talianska (1:3), Srbska (0:3), Bulharska (1:3) a cez víkend na Poľsko (0:3) a Maďarsko (0:3).

Po vyrovnanom úvode získali Maďarky v prvom sete päťbodový náskok (15:10), Slovenky ešte dokázali vyrovnať (19:19), súperky im však opäť odskočili a ujali sa vedenia. V polovici druhej časti ešte Slovenky viedli 12:10, brzdili ich však vlastné chyby - Maďarky aj vďaka nim otočili na 18:14, koncovku si ustrážili a viedli 2:0. V treťom sete Maďarky odskočili zo 6:6 na 13:8 a víťazstvo si už nenechali vziať. Najviac bodov (17) získala v zápase smečiarka SR Michaela Kánová.

ME 2021 dievčat do 16 rokov - nedeľa:


o 7. miesto (Humenné)

SLOVENSKO - Maďarsko 0:3 (-20, -20, -18)

Rozhodovali: Verrascinová (Tal.) a Stojčičová-Fogelová (Izr.), 100 divákov.

Slovensko: Dreisigová 7, Boldocká 8, Nespalová 1, Cibulová 4, Kánová 17, Bíliková 0, libero Štefaníková (Grocká 1, D. Jančová 0, Moníková 1). Tréner: M. Matušov.

Maďarsko: Jámborová 9, Kállaiová 5, Erössová 14, Botyánszkiová 11, Nagyová 3, Vértesová 3, libero Benczeová. Tréner: G. König.


Povedali po zápase (zdroj: www.svf.sk):

Michal Matušov, tréner SR 16: "Dnes rozhodla kvalita Maďariek, pokiaľ ide o hernú prax, hernú skúsenosť. Aj keď sme vedeli, čo bude prichádzať z druhej strany, nedokázali sme na to adekvátne reagovať a Maďarky nás prevýšili vo všetkých činnostiach. Pred turnajom by som bol s 8. miestom zrejme spokojný, na druhej strane, mali sme výborný vstup do turnaja, odohrali sme dva výborné zápasy, ale, žiaľ, možno sme trochu uleteli mysľou a už sme sa nedokázali vrátiť späť. Proti silným súperom to bolo veľmi náročné, mentálne sme šli trochu dole. Niektoré dievčatá boli po roku nešportovania hodené do veľkej vody, v krízových situáciách sa ukazovalo, že nám herná prax chýba, ale verím, že to bola pre ne dobrá skúsenosť a tiež, že sa už ďalej bude športovať a budú môcť na túto skúsenosť nadviazať."

Michaela Kánová, smečiarka SR 16: "Bojovali sme, ale dostihli nás vlastné chyby. Ak by sme ich v útoku a na podaní spravili menej, mohli sme aj vyhrať. Dlhá covidová pauza bez športovania sa na nás určite tiež trochu podpísala, týchto dva a pol mesiaca nám však pomohlo, pripravili sme sa a myslím si, že sme to zvládli celkom dobre. Ôsme miesto je pekné, na druhej strane, mohlo to byť aj lepšie."

Nina Dreisigová, univerzálka SR 16: "Škoda prvých dvoch setov, dnes sme bojovali, ale nestačilo to. Fanúšikovia boli opäť fantastickí, také niečo som ešte nezažila. Budeme na to dlho a v dobrom spomínať."

Ďalšie výsledky:


o 5. miesto (Humenné)
Poľsko - Srbsko 2:3 (20, -24, 12, -23, -9)

o 3. miesto (Níreďháza)
Bulharsko - Turecko 3:2 (-21, -20, 10, 20, 6)

finále (Níreďháza)
Rusko - Taliansko 3:1 (21, -22, 21, 16)