Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenky odohrajú prípravné zápasy v Poľsku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pred dvoma rokmi na ME v Bratislave postúpili do osemfinále a obsadili konečné 12. miesto.

Bratislava 27. júla (TASR) – Prvými súperkami slovenských volejbalistiek v príprave na blížiace sa majstrovstvá Európy v Srbsku, Bulharsku, Chorvátsku a Rumunsku budú napokon reprezentantky Poľska. Oba tímy si vo štvrtok aj piatok od 18:00 zmerajú sily v Bielsku-Bialej. Slovenky budú trénovať v neďalekom Szczyrku.

Poľky mali pôvodne v tomto termíne privítať doma Belgičanky, tie však pre výskyt koronavírusu v tíme napokon nepricestujú. Slovenkám zas minulý týždeň z rovnakého dôvodu museli Španielky odrieknuť zápasy v Poprade.

„Som rád, že sa nám vyskytla šanca zahrať si s kvalitným súperom ako je Poľsko. Mali sme šťastie, pretože po tom, ako nám vypadli zápasy so Španielskom, sme potrebovali hernú konfrontáciu. Bude to pre nás dobrá herná previerka so silným tímom. V príprave dievčatá pracovali dobre, ideme podľa plánu," povedal pre web Slovenskej volejbalovej federácie tréner Sloveniek Marco Fenoglio.

S Poľkami sa Slovenky stretli naposledy v príprave v auguste 2018 v Szczyrku už pod Fenogliovým vedením, výber širšieho kádra SR podľahol domácemu tímu 0:3 a 2:3. Poľky minulý týždeň odohrali v Szczyrku zápasy proti hostiteľkám ME Rumunkám, v ktorých nestratili ani set.

Taliansky kormidelník SR pred odchodom do Poľska zúžil nomináciu o päť mien - v príprave nepokračujú nahrávačka Lucia Sedláčková, smečiarky Romana Hudecová a Dominika Drobňáková, blokárka Katarína Körmendyová a libero Ema Magdinová.

„Cestujeme so štrnástimi hráčkami. V Poľsku budeme cez víkend ešte trénovať, v pondelok sa na krátko presunieme do Púchova a v utorok s rovnakou štrnástkou letíme z Viedne do Grécka na ďalšie prípravné zápasy," priblížil Fenoglio. Proti Grékyňám nastúpia Slovenky v Solúne 4. - 6. 8., generálkou na ME budú pre ne zápasy s Češkami v Brne (11. - 12. 8.).

Na európskom šampionáte sa Slovenky predstavia v C-skupine v chorvátskom Zadare, ich súperkami v boji o štyri osemfinálové miestenky budú od 20. do 26. augusta postupne Maďarky, domáce Chorvátky, Talianky, Švajčiarky a Bielorusky. Pred dvoma rokmi na ME v Bratislave postúpili do osemfinále a obsadili konečné 12. miesto.

Aktuálna nominácia žien SR v príprave pred šampionátom EuroVolley 2021 (18. augusta - 4. septembra):

Nahrávačky: Barbora Koseková (Aachen/Nem.), Anna Kohútová (*Strabag Bilíkova Pezinok)

Smečiarky: Nikola Radosová (Níreďháza/Maď.), Mária Žernovič (Vasas Budapešť/Maď.), Karin Palgutová (Volero Le Cannet/Fr.), Karolína Fričová (Prostějov/ČR)

Blokárky: Jaroslava Pencová (*Pirane Brusno), Michaela Abrhámová (Mougins/Fr.), Tereza Hrušecká (KP Brno/ČR), Ema Smiešková (*Strabag Bilíkova Pezinok)

Univerzálky: Karin Šunderlíková (Soverato/Tal.), Romana Krišková (*Nevsehir/Tur.)

Liberá: Michaela Španková (UKF Nitra), Skarleta Jančová (*Strabag Bilíkova Pezinok)

Realizačný tím:

Tréner:
Marco Fenoglio
asistenti trénera: Stefano Micoli, Peter Adamec
manažér tímu: Slavomír Huba
štatistik: Daniel Bruch
fyzioterapeut: Patryk Bieda

Program Sloveniek v príprave:

29. - 30. 7.: prípravné zápasy s Poľskom v Bielsku-Bialej (oba o 18.00)

4. - 6. 8.: prípravné zápasy s Gréckom v Solúne

11. - 12. 8.: prípravné zápasy s Českom v Brne

Program Sloveniek v C-skupine EuroVolley 2021 v chorvátskom Zadare:

20. 8.: Maďarsko - Slovensko (20.15)

22. 8.: Chorvátsko - Slovensko (17.00)

23. 8.: Slovensko - Taliansko (17.15)

24. 8.: Švajčiarsko - Slovensko (20.00)

26. 8.: Slovensko - Bielorusko (17.00)