Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenské volejbalistky zatiaľ netriumfovali v Zlatej Európskej lige

Na snímke zľava Magdaléna Jehlářová Česko) a Katarína Körmendyová (Slovensko) v zápase B-skupiny Zlatej európskej ligy žien vo volejbale medzi Slovenskom a Českom 1. júna 2022 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

České hráčky boli pri chuti aj od úvodu druhého setu, po ese Orvošovej a smeči Mlejnkovej viedli už 4:1. Tréner SR si potom vzal oddychový čas, ale českú ofenzívu sa mu nepodarilo pribrzdiť.

Nitra 1. júna (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky neuspeli ani vo svojom druhom zápase v Zlatej Európskej lige. Po sobotnej prehre v Chorvátsku 0:3 podľahli zverenky Michala Mašeka aj v stredu v Nitre Česku 1:3. Federálne derby si oba tímy zopakujú v sobotu v Karlových Varoch a na záver B-skupiny privítajú Slovenky v Poprade Chorvátky.

Nitra

Zlatá Európska liga žien, B-skupina:



SLOVENSKO - Česko 1:3 (-20, -21, 23, -22)

rozhodovali: Tillmann (Maď.), Kralovič (SR), 114 minút.

Slovensko:
Herdová 1, Fričová 12, Šunderlíková 23, Hrušecká 1, Ovečková 4 (libero Jančová), Körmendyová 1, Žernovičová 14, Šepeľová 2, Slivková, Boledovičová 3, (libero Magdinová). Tréner: M. Mašek

Česko: Faltínová 3, Mlejnková 12, Trnková 10, Valková 4, Orvošová 6, (libero Digrinová), Jehlářová 11, Svobodová 3, Pavlíková, Grabovská, Bukovská 3. Tréner: I. Athanasopoulos


Lepší začiatok mali Slovenky, po smeči Ovečkovej viedli 1:0. Neskôr aj 3:1, ale po smeči Fričovej do autu to bolo 4:4. Češky viedli po prvý raz v zápase po nevydarenom smeči Šunderlíkovej 10:9 a neskôr si vypracovali už trojbodový náskok, no slovenské volejbalistky vyrovnali na 16:16. Záver však vyšiel lepšie Češkám, ktoré potiahla k triumfu v prvom sete výborne podávajúca Trnková.

České hráčky boli pri chuti aj od úvodu druhého setu, po ese Orvošovej a smeči Mlejnkovej viedli už 4:1. Tréner SR si potom vzal oddychový čas, ale českú ofenzívu sa mu nepodarilo pribrzdiť. Po smeči Jehlářovej bol stav 4:10. Potom sa však Slovenky nadýchli, zlepšili hru na sieti a po smeči Ovečkovej išli do vedenia 20:18. Záver však patril Češkám, set získali v pomere 25:21.
Na snímke radosť hráčok Českej republiky po vyhratom prvom sete v zápase B-skupiny Zlatej európskej ligy žien vo volejbale medzi Slovenskom a Českom 1. júna 2022 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič

V treťom sete začali domáce dobre, viedli už 6:2, hosťujúci tréner zareagoval oddychovým časom. Slovenky pokračovali v zlepšenej hre neskôr a si vypracovali komfortný náskok 12:4. Potom však prišla vydarená stredná pasáž českých reprezentantiek, ktoré vyrovnali na 15:15. Slovenky napokon lepšie zvládli dramatický záver a pripísali si vôbec prvý set v skupine v pomere 25:23.

Vo štvrtom sete si české reprezentantky od úvodu držali náskok a nedopustili drámu. Slovenské hráčky sa síce snažili o obrat, ale set napokon prehrali v pomere 22:25.
Na snímke zľava Mária Žernovič (Slovensko) a Magdaléna Jehlářová (Česko) v zápase B-skupiny Zlatej európskej ligy žien vo volejbale medzi Slovenskom a Českom 1. júna 2022 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič

hlasy po zápase:



Michal Mašek, tréner SR: Nepodali sme najhorší výkon, podľa štatistík to bolo vyrovnané. Ale v kvalite servisu a útoku bol rozdiel. Ale niektoré situácie sme zvládli oveľa lepšie ako v sobotu vo Varaždíne. Tento mladý tím potrebuje veľa takýchto zápasov, potrebuje byť po tlakom. Len tak sa naučí, čo od neho chceme."

Lenka Ovečková, kapitánka SR:
"Myslím si, že sme hrali lepšie v koncovke ako proti Chorvátkam. Je dobré, že sme vyhrali set, ale mohli sme urobiť viac. Češky dobre podávali, my sme sa trápili v súhre a pri položení lopty. Musíme na tom popracovať. "

Mária Žernovičová, hráčka SR: "Pripravovali sme na súpera, dobre sme bojovali. Rozdiel bol v blokoch a v servise, ale inak to bolo vyrovnané. V treťom sete sme Češky zatlačili a potom to išlo oveľa ľahšie."



tabuľka B-skupiny:

1. Česko 2 2 0 6:1 6

2. Chorvátsko 2 1 1 3:3 3

3. SLOVENSKO 2 0 2 1:6 0


ďalší program SR v ZEL žien:

4. júna o 19.00 h: ČR - SR (Karlove Vary)

8. júna o 16.30: SR - Chorvátsko (Poprad)