Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovensky prehrali v príprave na ME s domácimi Poľkami

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Slovenky v príprave na ME ešte odohrajú zápasy v Grécku a Česku.

Bielsko-Biala 29. júla (TASR) – Slovenské volejbalistky prehrali v prvom prípravnom zápase pred ME, ktoré sa uskutočnia 18. augusta až 4. septembra. Vo štvrtkovom zápase podľahli v Bielsku-Bialej domácim Poľkám 1:3 (-17, -15, 19, -21). Oba tímy sa stretnú aj v piatok od 18:00.

Skúsená 31-ročná blokárka Jaroslava Pencová si vo štvrtok pripísala jubilejný stý štart v najcennejšom drese a stala sa len štvrtou hráčkou v ére samostatnosti na tejto méte. Predtým sa to podarilo Alici Sokolov-Székelyovej (121), Petronele Biksadskej (114) a Simone Kohútovej-Kleskeňovej (101), ktorej zápis môže päťnásobná Volejbalistka roka (2013-2017) vyrovnať už v piatok, informoval portál svf.sk.

Slovenky v príprave na ME ešte odohrajú zápasy v Grécku a Česku. Na šampionáte sa predstavia v C-skupine v Zadare proti Maďarkám, domácim Chorvátkam, Taliankam, Švajčiarkam a Bieloruskám.

Medzištátny prípravný zápas žien - štvrtok:



BIELSKO-BIALA

Poľsko - Slovensko 3:1 (17, 15, -19, 21)

Poľsko: Górecká 9, Efimienková-Mlotkowská 7, Wenerská 1, Lukasiková 11, Alagierská 14, Stysiaková 20, libero Stenzelová (Nowická 2, Grajberová 2, Smarzeková 2, Czyrniaňská 1)

Slovensko: Palgutová 5, Abrhámová 4, Šunderlíková 3, Radosová 9, Pencová 1, Koseková 0, liberá Španková a Jančová (Krišková 16, K. Fričová 8, M. Žernovič 5, Kohútová 0, Tereza Hrušecká 2)


Marco Fenoglio, tréner SR: „Som naozaj rád, že sa nám naskytla možnosť odohrať kvalitné zápasy v Poľsku. Celkovo som dnes spokojný, dal som príležitosť viacerým hráčkam. V prvých dvoch setoch sme nehrali až tak dobre, bol to však náš prvý zápas v príprave a proti tímu ako Poľsko to nebolo jednoduché. V treťom aj štvrtom sete sme bojovali. S prípravou som zatiaľ spokojný, rovnako s podmienkami, ktoré máme tento týždeň v Poľsku, kde je výborné zázemie. Každý deň v príprave je pre nás veľmi dôležitý, na šampionát chceme byť pripravení čo najlepšie."

Jaroslava Pencová, blokárka SR (odohrala jubilejný stý zápas za reprezentáciu): „Od posledného zápasu v reprezentácii ubehlo veľa času, pred dnešným som bola nervózna, ako keby to bol môj prvý, ale rýchlo to opadlo. Peťo (asistent trénera Peter Adamec) si zo mňa robil srandu, nech nestresujem, že už som takých odohrala 99 (úsmev). Stále cítim, že som po dlhej pauze, ale už sa to zlepšuje, tak dúfam, že do 'Európy' budem vo forme, aby som bola spokojná a čo najviac pomohla družstvu."

Nikola Radosová, smečiarka SR: „S výsledkom som celkom spokojná. Na to, že sme po dva a pol týždni hrali prvé prípravné zápasy, a to proti takému kvalitnému súperovi, sme si s tým celkom poradili. Keď odstránime série pri našom side-oute a vlastné chyby, mohlo by to vyzerať ešte lepšie, takže to hodnotím celkom pozitívne."

Karolína Fričová, smečiarka SR: „Zápas hodnotím dobre, po dlhšej pauze a nie až takej dlhej príprave sme odohrali celkom kvalitný zápas proti naozaj kvalitnému družstvu, ktoré bude hrať na majstrovstvách Európy o popredné priečky. V priebehu zápasu sa nám darilo v obrane aj útoku, dokázali sme ich aj zatlačiť servisom. Ukázali sme, že vieme hrať a uvidíme, ako budú vyzerať ďalšie zápasy v príprave."