Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Snouvolejbal na Donovaloch aj s exhibíciou športových hviezd

Druhý ročník majstrovstiev Slovenska vo volejbale na snehu na Štrbskom Plese 2. marca 2019. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Do začiatku turnaja sa ešte očakáva ďalšie sneženie, čo uľahčuje prípravu ihrísk.

Bratislava 20. februára (TASR) - V dňoch 21. až 23. februára zažijú Donovaly premiéru vo volejbale na snehu. Po rokoch 2018 a 2019, keď sa tento stále mladý šport predstavil na Štrbskom Plese, sa sťahuje na stredné Slovensko.

Zatiaľ čo predošlé dva ročníky boli len s majstrovstvami Slovenska, tentoraz sa na Donovaloch premiérovo uskutoční jedna zo šiestich zastávok CEV Snow Volleyball European Tour 2020. "Donovaly sa pripravujú, aby bolo všetko prichystané tak, ako sa patrí. Všetko ide zatiaľ podľa plánu. Bude sa hrať na dvoch kurtoch, centrálnom a vedľajšom. V piatok sa uskutočnia majstrovstvá Slovenska a v sobotu a nedeľu zápasy európskej tour. Veríme, že urobíme opäť dobrú reklamu slovenskému volejbalu v zahraničí aj v tomto netradičnom športe," povedala Jana Jányová, koordinátorka pre beach a snouvolejbal Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

O titul slovenských šampiónov zabojuje 18 mužských a 8 ženských družstiev, o prize money vo výške 3000 eur v rámci CEV Snow Volleyball European Tour 2020 sa pobije 15 mužských a 10 ženských tímov. Medzi prihlásenými sú hráči a hráčky zo Slovenska, Česka, Ruska, Talianska, Poľska, Litvy, Ukrajiny, Slovinska, Maďarska, Rumunska aj Švajčiarska. Po dvoch zastávkach európskej tour v Arménsku a Gruzínsku budú na Donovaloch nasadenými jednotkami Rusi Bobrikov, Bogatov, Michalev a Dajanov a ich krajanky Filinová, Romašovová, Terentevová a Tolčinová.

Obhajcami prvenstva z majstrovstiev Slovenska sú nasadené jednotky Viktor Kociňák s Miroslavom Jantom a Marekom Kurucom. Medzi ženami minulý rok triumfovali Silvia Poszmiková s Janou Zyani a Evou Elekovou, ale tento rok nastúpia v zložení Silvia Poszmiková, Eva Eleková, Barbora Tokošová a Lesia Slezáková.

Ručička teplomera vo štvrtok predpoludním ukazoval mínus 2 stupne Celzia, v stredu a v noci na Donovaloch napadlo 10 cm čerstvého snehu. Do začiatku turnaja sa ešte očakáva ďalšie sneženie, čo uľahčuje prípravu ihrísk. "V úzkej spolupráci s lyžiarskym strediskom chystáme ideálne podmienky, aby boli hráči maximálne spokojní. K dispozícii bude aj tribúna pre 250 ľudí, LED obrazovka a ďalšie veci, ktoré súvisia s organizovaním takéhoto významného eventu. Očakávame veľa divákov, keďže deti majú jarné prázdniny a Donovaly sú plné turistov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Verím, že sa dobre zabavia," informoval Tomáš Jenča z promotérskej agentúry Media Fresh, ktorá celé podujatie pripravuje.

O atmosféru sa bude starať dídžej či cheerleaderky. Návštevníci môžu vyhrať zaujímavé ceny a atraktívny bude aj súboj športových hviezd v exhibičnom zápase, ktorý sa uskutoční v nedeľu 23. februára o 10.30 h na centrálnom kurte. Sily si zmerajú bývalí hokejisti Ján Lašák, Rastislav Pavlikovský, niekdajšia biatlonistka Martina Halinárová, trojnásobný najlepší futbalista Slovenska Dušan Tittel či volejbalistka Adriana Marčeková. "Mám síce problém s kolenom, budem v pohybe limitovaný, ale teším sa na volejbal na snehu. Nikdy v živote som to nehral, takže určite to bude veľká zábava. Verím, že na Donovaly príde veľa fanúšikov," uviedol hokejový majster sveta z roku 2002 Ján Lašák.

Program turnaja:



piatok 21. februára od 8.00 h:

majstrovstvá Slovenska v snouvolejbale

- vyraďovacia fáza
- finálová časť
- slávnostný ceremoniál

sobota 22. februára od 8.00 h:

CEV Snow Volleyball European Tour 2020

- vyraďovacia fáza

nedeľa 23. februára od 8.00 h

CEV Snow Volleyball European Tour 2020

- vyraďovacia fáza
- exhibícia hviezd o 10.30 h
- finálová časť
- slávnostný ceremoniál