Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

UKF Nitra získala brazílsku nahrávačku Anu Fláviu Galvao

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Ivanič

Príchodom brazílskej nahrávačky je káder UKF pre novú sezónu prakticky kompletný.

Bratislava 16. júna (TASR) - Bronzový tím uplynulej sezóny ženskej volejbalovej extraligy Volley project UKF Nitra získal pred novou sezónou do kádra tretiu Brazílčanku - z tímu španielskeho majstra CV Gran Canaria z Kanárskych ostrovov prichádza pod Zobor Ana Flávia Galvao. Dvadsaťštyriročná režisérka hry sa v družstve stretne aj s krajankami blokárkami Caroline a Vanessou, ktoré pôsobili v UKF už v uplynulom ročníku.

Sezóna v Las Palmas bola pre Anu Fláviu prvá v Európe, dovtedy hrávala v rodnej Brazílii. Tímu pomohla k zisku ligového titulu, striebra v Španielskom pohári a postupu do osemfinále európskeho Challenge Cupu, v ktorom Gran Canaria nestačila na francúzske Nancy so slovenskou smečiarkou Karin Palgutovou (2:3). Brazíliu reprezentovala na svetovej univerziáde 2019 v talianskom Neapole.

"Prichádza k nám naozaj veľmi kvalitná hráčka so statusom najlepšej nahrávačky španielskej ligy, pokojne to môžeme označiť za takú slovenskú prestupovú bombu," povedal pre web Slovenskej volejbalovej federácie tréner UKF František Bočkay a pokračoval.

"Mali sme o nej veľmi dobré referencie a tiež informácie z prvej ruky, keďže s Caroline hrávali spolu v Brazílii. Ana mala možnosť ísť do veľmi kvalitných európskych súťaží, ale na základe referencií od 'Carol' si vybrala náš klub, čo nás veľmi teší. Je to technicky aj takticky veľmi vyspelá hráčka, veľmi sympatické dievča do kolektívu a zároveň veľká 'pracantka'. Veríme, že aj s jej pomocou budeme úspešní."

Príchodom brazílskej nahrávačky je káder UKF pre novú sezónu prakticky kompletný. Družstvo s tromi Brazílčankami, v ktorom pokračujú Michaela Španková, Erika Bočkayová či Bianka Bodnárová a vystužila ho reprezentačná smečiarka Romana Hudecová, bude mieriť vysoko.

"V minulej sezóne sme až tak netlačili na pílu, chceli sme medailu, čo sa nám podarilo. Teraz by sme mali pred seba postaviť vyšší cieľ v podobe finále extraligy aj Slovenského pohára. Určite by sme chceli prejsť aj cez nejaké kolo európskeho Challenge Cupu, v tomto smere veľa napovie budúcotýždňový žreb," doplnil Bočkay.