Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Volejbalisti Chemes Humenné prehrali s Moerser SC v Challenge Cup-e

Hráč Chemesu Jakub Joščák (vpravo) smečuje v odvete 16-finále Challenge Cup-u volejbalistov Chemes Humenné - Moerser SC v Humenom Foto: TASR/František Iván

Humenčania ťahali za kratší koniec vo všetkých setoch a hosťujúci tréner Čchang-Čcheng Liou dal na palubovke príležitosť všetkým jeho hráčom.

Humenné 11. decembra (TASR) - Volejbalisti Chemesu Humenné prehrali v odvetnom zápase šestnásťfinále Challenge Cup-u s nemeckým Moerser SC 0:3, a keďže prehrali aj v prvom dueli na jeho palubovke rovnakým rozdielom, rozlúčili sa so súťažou.

Humenčania ťahali za kratší koniec vo všetkých setoch a hosťujúci tréner Čchang-Čcheng Liou dal na palubovke príležitosť všetkým jeho hráčom. Napokon sa jeho zverenci prebojovali medzi šestnásť najlepších tímov Challenge Cup-u bez straty setu, pretože Chemes nevyužil ani domáce prostredie na potrápenie svojho súpera. Podarilo sa mu to iba v tretích setoch oboch stretnutí.

Lepší vstup do stretnutia zaznamenali hostia, ktorí dokázali niekoľkokrát zablokovať domácich smečiarov a zároveň sa dokázali presadiť i v útoku cez stred siete - 2:7. Humenčanom nevychádzal prijem a preto si ťažko pripravovali pozíciu na sieti. Za stavu 4:10 sa im však podarila štvorbodová šnúra, keď na 8:10 upravil Javorčík a vzápätí znížili i na 10:11. Nemecký tím nestratil hlavu a postupne si vybudoval šesťbodový náskok - 11:17. Iskierku nádeje vykresal Mizerák, ktorý priamo z podania zaznamenal dva body (15:19), ale hostia napriek tomu doviedli úvodný set bez väčších problémov do víťazného konca v pomere 25:17.
Na snímke vľavo smečuje hráč Moerseru Michael Olieman, sprava hráči Humenného Milan Mizerák a Ján Leškanič v odvete 16-finále Challenge Cup-u volejbalistov Chemes Humenné - Moerser SC v Humenom
Foto: TASR/František Iván


Druhý set bol od začiatku vyrovnaný a domáci tím, vždy dokázal zmazať tesné vedenie súpera. Za stavu 5:7 v prospech hostí presne zasmečoval Mizerák a potom nebol dva razy presný v zakončení ich súper - 8:7. Po technickom oddychovom čase, predovšetkým po chybách Chemesákov, svietil na ukazovateli skóre stav 8:11. Od tohto momentu zobralo opraty druhého setu do svojich rúk nemecké družstvo a postupne zvýšilo vedenie až na rozdiel siedmich bodov - 14:21. Humenčania prehrali aj druhý set 18:25.

Hneď v úvode druhého setu si domáci tím vypracoval vedenie 3:1 a za rozdielu dvoch bodov sa odchádzalo i na prvý technický oddychový čas (8:6). V ďalšom priebehu Humenčanom vychádzal prechod na sieť, bloky a začali sa presadzovať i smečiari Lízala a Leškanič. Výsledkom bolo vedenie 15:10 i 17:12. Potom korigovali hostia na 14:17 a po zbytočných chybách domácich zrovnal Keir (18:18). Vzápätí išiel do vedenia nemecký klub, no Mizerák opäť zrovnal. Záver setu lepšie zvládli hostia keď získali set v pomere 25:21 a celý duel vyhrali 3:0 na sety.

Zahádzaná palubovka od fanúšikov Chemesu v odvete 16-finále Challenge Cup-u volejbalistov Chemes Humenné - Moerser SC v Humenom
Foto: TASR/František Iván

Challenge Cup, 2. zápas šestnásťfinále:

Chemes Humenné - Moerser SC 0:3 (-17, -18, -21)

75 minút: rozhodovali: Jankovič (Srb.), Pol (Tal.), 550 divákov.

Chemes Humenné: Javorčík, Lízala, Mizerák, Joščák, Leškanič, Soták, libero Krys (Mlynarčík, J. Hriňák, Pavelka). Tréner: Richard Vlkolinský.

Moerser SC: Broshog, Keir, Klingner, Gommans, Olieman, Freriks, libero: Rodriguez Capel (Weber, Neumann, Janssen, Wegter). Tréner: Čchang-Čcheng Liou.

Prvý zápas: 0:3, do štvrťfinále Challenge Cup-u postúpil Moerser SC.

Hlasy po zápase.

Richard Vlkolinský, tréner Chemesu Humenné: "V prvom rade gratulujem súperovi k excelentnému výkonu. Už v prvom zápase som avizoval, že ich hra sa nesie v duchu vynikajúcej organizácie a hry v poli, čo dnes potvrdili asi ešte lepšie ako v domácom prostredí. My sme sa nestotožnili s našim útokom, zaznamenali sme ohromné množstvo nevynútených chýb, smečov v aute, z čoho som bol prekvapený, no na druhej strane sa to dá pripísať tomu, že som hráčov tlačil do riskantných umiestnení.



Stanislav Soták, kapitán Chemesu Humenné: "Bol to ťažký zápas, Nemci hrajú dobrú ligu a bolo to vidieť, v ťažkých momentoch zabrali. Nevyšiel nám tento deň a robili sme veľa chýb, čím sme súperovi pomohli k víťazstvu."